Wesley Koolhof i Nikola Mektić (arhiva)

 GLYN KIRK Afp
PAROVI U INDIAN WELLSU

Nikola Mektić pobjednik velikog hrvatskog okršaja: Nakon maratonske borbe izbacio Dodiga i izborio polufinale

Mektić i Koolhof će u polufinalu igrati protiv Nijemaca Kevina Krawietza i Tima Puetza
Piše: HinaObjavljeno: 13. ožujak 2024. 08:09

Hrvatski tenisač Nikola Mektić je s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom izborio prolazak u polufinale parova na ATP turniru iz serije "masters 1000" u Indian Wellsu nakon dramatične 6-4, 6-7 (9), 10-7 pobjede protiv drugih nositelja, još jednog hrvatskog predstavnika Ivana Dodiga i Amerikanca Austina Krajiceka.

U dvoboju koji je trajao dva sata i 16 minuta Mektić i Koolhof su propustili tri meč-lopte u "tie-breaku" drugog seta da bi ipak ostvarili pobjedu u trećem setu, odnosno produženom "tie-breaku". Drugi je set trajao za parove neuobičajeno dugih sat i 15 minuta, a iako niti jedan par nije izgubio servis drame nije nedostajalo. Dodig i Krajicek su u 10. igri propustili dvije set-lopte da bi "tie-break" potrajao 20 poena. Na kraju su Dodig i Krajicek iskoristili svoju ukupno četvrtu set-loptu, no time su samo odgodili svoj poraz.

Mektić i Koolhof će u polufinalu igrati protiv Nijemaca Kevina Krawietza i Tima Puetza koji su sa 6-3, 5-7, 10-8 svladali Britanca Lloyda Glasspoola i Nizozemca Jean-Juliena Rojera.

Linker
24. travanj 2024 04:00