Rafael Nadal i Novak Đoković

 VICTOR JOLY Dppi Via Afp
ATP FINALS

Ništa od velikog sudara Nadala i Đokovića u prvom krugu, čak tri Hrvata završila u istoj skupini

Održan je ždrijeb završnog turnira sezone za tenisače koji će se odigrati u Torinu.
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 10. studeni 2022. 15:48

Ždrijeb posljednjeg turnira ATP sezone, ATP Finalsa koji će okupiti osam najboljih tenisača iz 2022., "promašio" je moguće sparivanje Rafaela Nadala i Novaka Đokovića već u jednoj od dviju skupini prvog kruga natjecanja.

Nadal (ATP 2) će, kao prvi nositelj u izostanku ozlijeđenog sunarodnjaka i prvog tenisača svijeta Carlosa Alcaraza, igrati u Zelenoj skupini u koju su izvučeni još Casper Ruud (ATP 4), Felix Auger-Aliassime (ATP 6) i Taylor Fritz (ATP 9). U Crvenoj skupini, koju predvodi Stefanos Tsitsipas (ATP 3), igrat će još Danil Medvedjev (ATP 5), Andrej Rubljov (ATP 7) i Đoković (ATP 8).

ATP Finals igra se od 13. do 20. studenog u Torinu, a najbolja dvojica iz svake skupine "križat" će se u polufinalu.

Lani je pobjednik bio Nijemac Alexander Zverev, no njega nema ove godine, također zbog ozljede.

Rafael Nadal nikada nije osvojio ovaj turnir, Novak Đoković igrat će za svoju šestu titulu, čime bi izjednačio rekord Rogera Federera, dok su od prijašnjih pobjednika turnira tu još Stefanos Tsitsipas (2019.) i Danil Medvedjev (2020.).

Poznate su i skupine parova, što će nama biti puno zanimljivije zbog sudjelovanja trojice hrvatskih tenisača. K tome, sva trojica su u istoj skupini, odnosno međusobno će se boriti za prolazak u polufinale.

Nikola Mektić i Mate Pavić, četvrti najbolji par na ATP Touru ove sezone (finalisti Wimbledona, osvajači 5 turnira), te Ivan Dodig s Amerikancem Austinom Krajicekom (finalisti Roland Garrosa, osvajači 3 turnira) igrat će u Zelenoj skupini s prvim nositeljima Wesleyem Koolhofom i Nealom Skupskim (1) te Thanasijem Kokkinakisom i Nickom Kyrgiosom (8), pobjednicima Australian Opena.

U Crvenoj skupini su Rajeev Ram - Joe Salisbury (2), Marcelo Arevalo - Jean-Julien Rojer (3), Lloyd Glasspool - Harri Heliovaara (6), Marcel Granollers - Horacio Zeballos (7).

Linker
25. travanj 2024 14:28