ADRIAN DENNIS Afp
PUCA OD OPTIMIZMA

Nizozemska senzacija vjeruje u nastavak bajke: ‘Protiv Wimbledona sanjao sam meč protiv Đokovića, idem na pobjedu‘

Nizozemski tenisač Tim Van Rijthoven (25) proživljava mjesec iz snova
Piše: Andro PolićObjavljeno: 02. srpanj 2022. 10:44

Nakon što je na travi Hertogenboscha stigao do prve titule pobjedom u finalu protiv prvog igrača svijeta Rusa Danila Medvjedeva, 104. igrač svijeta uvjerljivo je stigao i do osmine finala Wimbledona gdje ga čeka Novak Đoković.

U najprestižniji teniski turnir ušao je s pozivnicom, a u prva tri kola Nizozemac sva tri puta slavio je protiv bolje rangiranih igrača. Padali su redom Delbonis, Opelka i Basilashvili, a takve pobjede napunile su ga samopouzdanjem uoči dvoboja sa srpskim tenisačem.

image
ADRIAN DENNIS Afp

"Prije turnira sanjao sam meč protiv Đokovića. Sada imam šansu na najvećoj pozornici, a u svaki meč ulazim s ciljem pobjede, pa ću tako protiv Đokovića ići na pobjedu. Trava mi odgovara, jašem na ovom valu samopouzdanja, a vidjet ćemo do kada će trajati", rekao je Van Rijthoven.

Trenutno igra svoj prvi Grand Slam uopće, a u manje od mjesec dana napredovao je za više od 100 mjesta na ATP ljestvici. Sudar s Đokovićem na rasporedu je u nedjelju, a Van Rijthoven trenutno ima osam pobjeda u nizu, ali jedan od najvećih izazova tek je pred njim.

Linker
24. travanj 2024 13:48