Julie Niemeier

 VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
POBJEDA ZA NIEMEIER

Njemica osvojila atraktivni WTA turnir u Makarskoj: ‘Jedan od najljepših na kojima sam igrala‘

Meč je trajao 100 minuta, a Talijanka Cocciareto nije pružila adekvatan otpor.
Piše: JL.Objavljeno: 05. lipanj 2022. 20:07

Njemica Jule Niemeier (23) pobjednica je pobjednica je Makarska open turnira vrijednog 125.000 dolara, koji je u nedjelju završen na Valamar tenis centru u Makarskoj. U svom prvom međusobnom susretu sedma nositeljica bila je bolja od Talijanke Cocciaretto u dva seta. Prvi je bio potpuno neizvjestan, ali očito da Talijanka nije imala dovoljno snage da izdrži pritisak s druge strane mreže, njezina igra se u drugom setu raspala.

Meč je trajao 100 minuta. Ovo je za Njemicu rezultat karijere, druga pobjeda u kratko vrijeme u Hrvatskoj, nakon one početkom svibnja na zagrebačkom Ladies Openu. Za pobjedu u finalu Niemeier je pripalo 15.000 dolara i 160 WTA bodova, finalistici Cocciaretto 8.500 dolara i 95 WTA bodova.

- Sretna sam zbog osvojenog trofeja, bio je ovo odličan turnir, jedan od najljepših na koji sam igrala. Bila sam vrlo mirna cijeli meč, posebno na početku drugog seta, što se pokazalo ključem pobjede – izjavila je Njemica, kojoj je trofej uručio Tomislav Družak, izaslanik predsjednika Vlade RH, i savjetnik u Ministarstvu sporta. Finalistici Cocciaretto nagradu je uručio gradonačelnik Makarske Zoran Paunović, dok je Feliks Lukas, direktor turnira izrazio zadovoljstvo prvim WTA 125 turnirom u gradu pod Biokovom, s obećanjem da će svaki idući biti kvalitetniji i jači.

Polufinale: Cocciaretto - Schmiedlova (5) – 7:6(7), 6:1, Niemeier (7) – Noskova 6:2,6:1.

Finale: Cocciaretto - Niemeier (7) 5:7, 1:6.

U zanimljivom finalu igre parova hrvatsko-slovenska kombinacija Tena Lukas/Dalila Jakupovič slavila je protiv Olge Danilović i Antonie Krunić iz Srbije.

Finale, parovi, Danilović/Krunić (SRB) – Lukas(CRO)/ Jakupović(Slo) 7:5, 2:6, 5:10.

Linker
19. svibanj 2024 12:46