Novak Đoković

 PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp
PLAĆA CEH NECIJEPLJENJU

Novaku Đokoviću nada ‘umire‘ u četvrtak! Ako se dogodi crni scenarij prijeti mu i ispadanje iz Topa 10

Nada Novaka Đokovića o mogućem nastupu na US Openu polako jenjava
Piše: SNObjavljeno: 23. kolovoz 2022. 10:29

Organizatori US Opena se i dalje ne oglašavaju o eventualnim promjena protokola vezanih uz sudjelovanje igrača koji nisu cijepljenji, a vrijeme polako curi, jer posljednii Grand Slam turnir sezone počinje za tjedan dana.

Đokovićevo se ima i dalje službeno nalazi na listi sudionika, ali to je bio slučaj i za neke ranije turnire na tlu SAD-a na kojima na kraju nije mogao nastupiti. Činjenica je da, ukoliko ne bude promjena vezanih uz covid-protokole do četvrtka u 18h po srednjeeuropskom vremenu za kada je zakazan ždrijeb, trostrukog osvajača US Opena neće biti u New Yorku.

Đoković u međuvremenu nastavlja s treninzima kao da će igrati u Americi, iako su realno sve manji izgledi da će se tako nešto i dogoditi.

Zbog necijepljenja je Đoković već ranije platio veliki ceh, nije mogao nastupiti na Australian Openu, zbog čega je izgubio 2000 bodova na ATP ljestvici, a isto je toliko bodova izgubio na Wimbledonu usprkos osvajanju turnira, jer tamo bodovi nisu dodjeljivani. Ako neće zaigrati na US Openu, izgubit će dodatnih 1200 bodova za prošlogodišnje finale i mogao bi ispasti iz Topa 10 na ljestvici.

Ako se uzme u obzir činjenica da Đoković nije mogao osvajati poene niti na Mastersima u Indian Wellsu, Miamiju, Montrealu i Cincinnatiju, te odluka ATP Toura da Wimbledonu ne dodjeljuje bodove, izgubio je priliku u osvajanje čak 9200 bodova.

Dakle, ako mu ne bude dozvoljen nastup na US Openu, čini se da bi Đoković na teren mogao tek 14. rujna u Davis Cupu u Valenciji protiv Španjolske.

Linker
25. travanj 2024 13:11