MANAN VATSYAYANA/Afp
UZ BOK LEGENDI

Novi adut u borbi za najvećeg svih vremena: Đoković će za točno tjedan dana izjednačiti apsolutni rekord

Srpski tenisač dostići će Steffi Graf po broju tjedana na svjetskom broju jedan (377)
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 13. veljača 2023. 09:01

Novak Đoković jutros je izbrojao 376 tjedana na broju jedan ATP ljestvice, na čiji se tron vratio nakon osvajanja Australian Opena. Srpski tenisač davno je pretekao Rogera Federera (310) i postao najuspješniji u povijesti po dužini boravka na prvome mjestu, a sada ga iza ugla čeka novi rekord.

Sljedećeg će ponedjeljka, naime, Đoković izjednačiti apsolutni rekord u obje konkurencije, muškoj i ženskoj, koji još uvijek drži Steffi Graf. Njemica je na vrhu WTA ljestvice provela ukupno 377 tjedana, 45 više od Martine Navratilove te 58 više od Serene Williams.

Đoković je za kraj veljače prijavio ATP 500 turnir u Dubaiju, a nakon toga će vjerojatno pauzirati mjesec i pol dana. Osvajač 22 Grand Slama još uvijek ne može dobiti dozvolu za ulazak u Sjedinjene Američke Države, gdje se igraju prva dva Masters 1000 turnira sezone, Indian Wells i Miami.

Zbog toga bi tijekom ožujka moglo doći do nove smjene na vrhu, jer se ovaj tjedan na Tour vraća Carlos Alcaraz, koji je zbog ozljede propustio Australian Open. Španjolac je prvi favorit Buenos Airesa, nakon toga ide u Acapulco, a uspije li osvojiti oba turnira, na ljestvici od 27. veljače bit će u bod izjednačen s Đokovićem. Ipak, Novak bi u tom slučaju službeno ostao prvi zbog više osvojenih bodova na Grand Slamovima, Mastersima i ATP Finalu.

Alcarazu će za preuzimanje trona trebati i jako dobra forma na američkom betonu, gdje je lani briljirao i brani ukupno 1360 bodova. U Indian Wellsu je bio polufinalist (360 bodova), dok je u Miamiju osvojio titulu (1000) i započeo impresivnu seriju trijumfa na najvećoj sceni.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

‘Dinamo ima svjetskog talenta, u tim godinama takav nije bio ni Luka. Od ljeta ga vidim u reprezentaciji‘. Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao igru veznjaka Modrih na utakmici protiv Istre. Pričali smo i o putu kojim je očigledno da Hajduk mora ići, ali i koje su dvije momčadi pokazale najljepši nogomet u nastavku domaćeg prvenstva. U novoj ‘VAR sobi‘ pogledajte analizu cijelog 21. kola SuperSport HNL:

Linker
28. travanj 2024 10:14