JULIO CESAR AGUILAR Afp
VELIKI PAD FORME

Novi brzi kraj za Donnu Vekić: Hrvatska tenisačica propustila brojne prilike i ispala s Mastersa u Madridu

U Madridu su ostale još dvije hrvatske nade - Petra Martić te Borna Ćorić kod tenisača
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 27. travanj 2023. 17:14

Loša serija rezultata nastavila se za Donnu Vekić i u Madridu. Najbolje rangirana hrvatska tenisačica (WTA 23) svoj je nastup na WTA turniru iz serije Masters 1000 okončala već nakon prvog meča, doduše u 2. kolu, ali i koje je prošla jer je bila slobodna u prvom. Bolja od nje bila je Španjolka Rebeka Masarova (WTA 74) sa 6:1, 7:6 (5) nakon sat i pol igre.

Prvi set trajao je samo 25 minuta. Vekić je u prvom gemu na servisu napravila dvije dvostruke servis greške i praktički poklonila suparnici break prednosti, a s lošom igrom je nastavila i u kasnijoj faze te dionice meča, pa je Masarova novim breakom za 5:1 osigurala prvi set.

Niti drugi set nije krenuo obećavajuće, Masarova je povela sa 2:0, no onda se Vekić "probudila", nanizala je pet gemova zaredom i stigla u dobitnu poziciju za poravnanje. Pri vodstvu 5:3, Vekić je imala i servis te dvije vezane set-lopte, no u sljedeća četiri poena napravila je dvije dvostruke servis greške i vratila Masarovu u igru. No, niti tu nije bio kraj propuštenim prilikama Osječanke, u sljedećem gemu je imala nove dvije set-lopte, ovoga puta na servis Masarove, no tada je težila atraktivnoj završnici, što se nije pokazalo dobrom odlukom.

I u tie-breaku Vekić je bila blizu, povela je sa 5-2 te imala dva servisa, ali je izgubila oba, a Masarova je prvu meč-loptu iskoristila nakon još jedne Donnine neprisiljene pogreške.

Nakon serije dobrih rezultata s početka sezone - četvrtfinale Australian Opena, osvajanje turnir u Monterreyu i povratka u Top 20 na WTA ljestvici, činilo se da će Vekić nastaviti uzlaznom putanjom. Međutim, dogodilo se upravo suprotno - dobila je tek dva od sljedećih šest mečeva...

U Madridu su ostale još dvije hrvatske nade - Petra Martić te Borna Ćorić kod tenisača, a njihovi su mečevi na rasporedu u petak.

Linker
30. travanj 2024 02:07