Marin Čilić
 GREG WOOD
ISPADANJE U 1. KOLU

Novi debakl Marina Čilića! Na startu ga porazio igrač kojeg je prethodno dobio u svih šest mečeva

Hrvatski je tenisač ispao od Amerikanca Stevea Johnsona nakon 6-0 u međusobnim omjerima
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 19. listopad 2020. 22:02

Loša sezona Marina Čilića se nastavila i na drugom turniru u Kölnu, ali ovoga puta nije došao niti do 2. kola kao prošlog tjedna. U uvodu je dobio privilegij, promaknut je u 9. nositelja nakon odustajanja Roberta Bautiste Aguta, što znači da nije morao igrati protiv Alejandra Davidovicha Fokine, od kojega je izgubio na prošlotjednom turniru, nego sa Steveom Johnsonom (ATP 71). Igrao je, dakle, s tenisačem s kojim je bio 5:0 u međusobnim susretima i od kojega je izgubio jedan jedini set do tada.

Na žalost, kad te ne ide i kad nemaš samopouzdanja, malo toga ti može pomoći, pa i ovakav idealan ždrijeb na otvaranju. Američki je tenisač, naime, prekinuo seriju neuspjeha protiv 32-godišnjeg Međugorca, slavio je sa 7:6 (3), 6:4. Najzanimljivije stvari u ovom prosječnom susretu događale su se krajem prvog i početkom drugog seta.

Čilić je tako na 5:6 spasio čak četiri set-lopte, ali mu to u konačnici nije donijelo ništa dobrog. Tie-break je, naime, izgubio prilično glatko i na to je nadovezao katastrofalan prvi gem drugog seta, ispustio je početni udarac na nuli. Od toga se nije oporavio. Johnson je suvereno držao prednost do kraja, zapravo, kad je servirao za meč izgledalo je da bi se mogao uplašiti. Bilo je 0:30, no ta nada u Čilićev povratak bila je kratkog vijeka, jer je Amerikanac vezao četiri poena i poslao Čilića na odmor. Hoće li sljedećeg tjedna igrati u Beču, još nije poznato. U glavni turnir ne može, slab mu je renking, a hoće li u kvalifikacije, tek treba vidjeti.

Linker
30. travanj 2024 11:29