Austin Krajicek i Ivan Dodig

 ELSA/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Elsa/getty Images/profimedia
LOV NA 21. TITULU

Novi veliki uspjeh hrvatskog majstora parova: Dodig i Krajicek izborili finale u Monte Carlu

Na putu do titule pobjednika stoje im još jedino Romain Arneodo i Sam Wiessborn
Piše: HinaObjavljeno: 15. travanj 2023. 19:51

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner, Amerikanac Austin Krajicek, igrat će u finalu zemljanog ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu.

Peti nositelji Dodig i Krajicek u polufinalu su bili bolji od Francuza Fabricea Martina i Nijemca Andreasa Miesa sa 7-6(1), 6-4.

Nakon prvog seta bez breaka odluka je pala u tie-breaku gdje su 38-godišnji Dodig i šest godina mlađi Krajicek potpuno dominirali, a suparnicima su prepustili samo jedan poen. U drugom setu Dodigu i Krajiceku je bio dovoljan jedan break, kod 4-4, za odlučujući korak prema ukupnoj pobjedi.

Na putu do titule pobjednika ispred Dodiga i Krajiceka su još jedino Monegašanin Romain Arneodo i Austrijanac Sam Wiessborn, koji na turniru nastupaju s pozivnicom te su dogurali sve do finala. U polufinalu su svladali njemačku kombinaciju Krawietz i Puetz sa 7-6(7), 4-6, 10-7.

U nedjelju će, u finalu, Dodig loviti svoju 21. titulu pobjednika u parovima. S Krajicekom ih je dosad osvojio četiri, tri prošle godine, dok su ove godine najbolji bili u Rotterdamu.

ATP Monte Carlo, polufinale parova:

Ivan Dodig, Austin Krajicek (Hrv,SAD/5) - Fabrice Martin, Andreas Mies (Fra,Njem) 7-6(1), 6-4

Linker
24. travanj 2024 04:12