Novak Đoković

 JOLY VICTOR/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Joly Victor/abaca/abaca Press/profimedia
ISKRENO PRIZNANJE

Novinar napravio šou na Đokovićevoj presici, a onda je stigao odgovor: ‘Prolazio sam kroz pakao...‘

Pitanje belgijskog reportera nakratko je proizvelo tajac u press-dvorani
Piše: SNObjavljeno: 06. studeni 2023. 06:24

Nakon velike pobjede u finalu ATP turnira iz Masters serije u Parizu (6:4, 6:3) protiv bugarskog suparnika Grigora Dimitrova, znao je Novak Đoković napraviti pravi mali šou i na press-konferenciji koja je bila na engleskom jeziku. Poznato je, naime, da se Đoković prethodnih dana mučio sa želučanim virusom koji ga je dosta iscrpljivao, no i u takvom je stanju odrađivao mečeve u Parizu. S te strane, posebno imponira pobjeda nad Andrejom Rubljovim u polufinalu.

Jedan je belgijski novinar Novaku postavio zanimljivo pitanje nakon kojeg su svi u press-sali nakratko ostali bez teksta.

- Novače, oprosti, da te pitam nešto... Supruga mi je ovaj tren poslala poruku s pitanjem kako si uspio pobijediti želučani virus. Ona upravo prolazi kroz teške trenutke pa me zamolila da te upitam za savjet.

Đoković je, nakon što su se ostali u dvorani stali smijati, i to pitanje odradio na razini.

- Znate, ja nisam liječnik i nisam u stanju davati medicinske savjete. Svačije tijelo reagira na drugačiji način, ali smatram da je unošenje tekućine od ključnog značaja za mene. Ne mogu pričati u ime Vaše supruge ili bilo koga drugog u pogledu toga kakva vrsta dijete bi odgovarala. Ja osobno nisam mogao puno jesti, objedovao sam samo jedanput dnevno i poslije toga samo unosio tekućinu – jer sve što bih stavio u usta bi iz njih uskoro i izašlo - iskreno je priznao.

- Imate vrtoglavice, stalno osjećate nedostatak tekućine u tijelu, žeđ, slabost – ali ako ste profesionalni sportaš – ono što trebate činiti čim napustite teren je veoma jasno: ili ćete vi nadvladati okolnosti, bolove i virus – ili će oni nadvladati vama. Drugim riječima – ne postoji “na pola” – ili se predate i povučete s turnira, ili uspijete izvući energiju iz adrenalina, iz publike, iz situacije koju osjećate na terenu – što je meni dalo dodatnu motivaciju da izdržim cijeli tjedan. Želučani problemi me muče kao I svakog drugog, čini mi se kraće nego što je slučaj kod Vaše supruge – ali sam prolazio kroz pakao 3-4 dana, i tek danas sam se osjećao relativno normalno - zaključio je Đoković.

Linker
30. travanj 2024 02:08