Hamad Međedović

 Dubreuil Corinne/abaca/abaca Press/profimedia
PREPOZNAO JE TALENT

Novoj srpskoj zvijezdi Đoković platio trenere, putovanja, hotele... ‘Ne radim ovo zbog para‘

Hamad Međedović (20) dokazao je osvajanjem Next Gena da je pred njim potencijalno velika karijera
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. prosinac 2023. 12:25

Hamad Međedović je daroviti 20-godišnji srpski tenisač koji je svoju kvalitetu potvrdio na turniru Next Gen održanom u Saudijskoj Arabiji.

Međedović je sjajnim uspjehom ponio naziv najboljeg mladog tenisača na svijetu te predstavlja svjetlu budućnost srpskog tenisa. Mnogi ga vide i kao nasljednika Novaka Đokovića jednog dana, no do toga je još dug put.

Mladić iz Novog Pazara već je povezan s Đokovićem, i to na zanimljiv način. Naime, kako ističu srpski mediji, Novak je na vrijeme prepoznao Hamadov velik talent te je njegovoj obitelji pomagao kako bi prebrodila poteškoće s kojima se susretala.

Jer, vrhunski tenis je skup, jako skup sport. A Đoković je tijekom cijele 2021. godine Hamadu plaćao trenere, putovanja, hotele, avionske karte, fizioterapeute i pripreme.

- Novak mi je financijski pomagao. Daje mi sve što mi je potrebno za karijeru. Sve je pokrio. Pomogao mi je kada mi je to bilo potrebno, a i dalje mi pomaže na sve moguće načine. Sretan sam da je tu za mene - izjavio je Hamad Međedović.

image

Novak Đoković

Dax Images/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia

Njegov otac Eldin oduševljen je ljudskošću koju je iskazao Đoković. Sjetio se kako mu je proslavljeni srpski tenisač rekao:

‘‘Edo, ne radim ovo zbog para! Imam gdje zarađujem novac. Jednostavno, moja uloga i moj zadatak je da pomognem. Kakav bih ja kao čovjek bio ako ne bih djeci koja to zaslužuju, koja vole tenis, još i postižu rezultate, pomogao?"

Dodao je kako mu je Đoković još rekao da će i oni uzeti nekoga kome će pomoći nakon što Hamad uspije...

Međedović je u subotnjem finalu Next Gena svladao prvog nositelja Francuza Arthura Filsa sa 3:4(6), 4:1, 4:2, 3:4(9), 4:1.

Nakon što je Novak Đoković osvojio ATP Finals, njegovom mlađem sunarodnjaku sada je to pošlo za rukom u mlađoj konkurenciji.

- Nas dvojica iz Srbije. On je osvojio veliki Masters, pravi, a ja sam osvojio Next Gen. Naravno, to je velika stvar, a ja sam sretan što slijedim njegove korake na neki način. Ne mogu vjerovati da sam osvojio titulu, ali to će mi dati puno samopouzdanja za sljedeću sezonu - izjavio je Međedović.

Linker
14. veljača 2024 14:09