Novak Đoković

 OSCAR BARROSO Dppi Via Afp
STEFAN IMA NOVOG FAVORITA

‘Novost je da mom sinu Nadal više nije broj 1‘: Novak Đoković u Madridu otkrio zanimljiv detalj

Novak Đoković biranim je riječima govorio o Madridu, Carlosu Alcarazu i Rafaelu Nadalu
Piše: SNObjavljeno: 02. svibanj 2022. 22:10

Slavni srpski tenisač trenutno se nalazi u Madridu gdje će nastupiti na ATP Mastersu iz serije 1000, a prije svog otvarajućeg meča na turniru dao je intervju za službeni Tvitch kanal turnira.

Đoković je izjave davao na španjolskom jeziku kojeg jako dobro govori, uz povremena objašnjenja na engleskom jeziku.

"Mogu govoriti španjolski jezik. Ovo je važna turneja za nas i važan turnir za naš sport. Jako mi se sviđa atmosfera ovdje i tu sam imao puno lijepih trenutaka. Imamo uspomene na različite nastupe, pa se tako sjećam i meča protiv Nadala u polufinalu. Imao sam puno duela s njim diljem svijeta", rekao je Đoković.

O Carlosu Alcarazu, novoj sili španjolskog tenisa, ima sjajno mišljenje.

"Carlos je divna osoba. To je momak koji ima puno poštovanja prema kolegama i puno vrlina. Danas sam prvi put trenirao s njim, a njegovo putovanje u posljednjih 12 mjeseci je nevjerojatno. Mlad je i na sebi ima veliku pažnju. To je lijepo na početku, ali kasnije postaje teret. S trenerom Ferrerom radi sjajan posao i on je potpuni paket, u to nema sumnje", objasnio je Đoković.

Od ranije je poznato da Đokovićev sin Stefan s posebnom pozornosti prati Rafaela Nadala i da je on njegov omiljeni igrač. Bolje rečeno bio mu je omiljen, kako kaže Đoković.

"Moj sin prati Nadala, ali i Alcaraza. Novost je da mu posljednjih mjeseci broj 1 nije Nadal već Alcaraz. Obojica mu se jako sviđaju i kada igra imitira njihove poteze, recimo Rafin forhend. Za mene je to jako interesantno. Nadal i ja se natječemo zajedno dugi niz godina i svjesni smo da inspiriramo mlade da se bave sportom", dodao je Đoković.

Linker
26. travanj 2024 05:00