BERTRAND GUAY/AFP/PROFIMEDIA Bertrand Guay/afp/profimedia
WTA MAKARSKA OPEN

Očekuje nas sjajan turnir: Održan ždrijeb, već na samom startu imat ćemo hrvatski okršaj

‘Ovako jak ždrijeb turnira s rankingom tenisačica i zvučnim imenima ne postoji u ovoj kategoriji u svijetu‘
Piše: HinaObjavljeno: 03. lipanj 2024. 21:22

U Tenis centru Makarska održan je ždrijeb WTA Makarska Open hosted by Valamar na kojem će nastupiti osam tenisačica iz prvih 100, a prva nositeljica je Španjolka Sara Sorribes Tormo.

U Makarskoj će nastupiti osam igračica iz društva najboljih 100, a prva nositeljica turnira je Španjolka Sara Sorribes Tormo koja će na otvaranju turnira igrati protiv Rumunjke Miriam Bulgaru. Braniteljica naslova i najbolja egipatska tenisačica Mayar Sherif, igra protiv Latvijke Darje Semenistaje.

Od naših tenisačica najveća zvijezda turnira je Petra Martić koja igra na otvaranju turnira protiv svoje sunarodnjakinje i imenjakinje Petre Marčinko, Tena Lukas igra protiv francuske tenisačice Leolije JeanJean. Naša mlada nada Lucija Ćirić Bagarić igra protiv Njemice Elle Seidel, dok će Lea Bošković i Antonija Ružić igrati protiv kvalifikantica.

image

Petra Martić

BERTRAND GUAY Afp

"Ovako jak ždrijeb turnira s rankingom tenisačica i zvučnim imenima ne postoji u ovoj kategoriji u svijetu. Tu smo lideri i na to sam iznimno ponosan. Kao direktor službeno ne smijem imati preferencije, no neslužbeno bilo bi lijepo da se nakon 26 godina trofej WTA turnira vrati u Hrvatsku. Iako mi je Mayar Sherif po dolasku u Makarsku rekla da će ona opet pobijediti, vjerujem da nas očekuje gladijatorska borba i pravi sportski spektakl. Najbolje tek dolazi," istaknuo je direktor Feliks Lukas.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban zahvalio se direktoru turnira i njegovom timu na promociji sporta, županije i Hrvatske. Rekao je kako se vidi da se veliki trud svake godine ulaže u organizaciju turnira, organizatorima je zaželio lijepo vrijeme, a igračicama puno druženja uz preporuku da svakako razgledaju prekrasnu Makarsku. I iako kao župan ne smije biti pristran, otkrio je da će njegova supruga porijeklom iz Dugog Rata navijati za svoju susjedu iz Duća Petru Martić.

image

Petra Marčinko

RONALD GORSIC Cropix

"Kad smo razmišljali o preseljenju turnira iz Bola u Makarsku cilj nam je bio zaokret u turizmu, zaokret po kojem je Makarska sada već poznata ne samo u Hrvatskoj nego i cijelom Mediteranu. Mičemo se od masovnog turizma, idemo prema specifičnim oblicima turizma. Sport je na neki način najvažniji dio tog zaokreta, 2024. postali smo Europski grad sporta, zahvaljujući i WTA turniru, ali i ostalim sportovima koji se ovdje događaju. Zanimljivo, kada je Europska komisija došla u inspekciju, začudilo ih je koliko ljudi se bavi sportom u Makarskoj, koliko rekreativaca, djece i starijih. Makarska živi sport i ovo je najjači turnir 125 u svijetu i drago mi je da se događa u našem gradu. Uživajte i proširite dobar glas o Makarskoj po cijelom svijetu," poručio je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

Linker
03. rujan 2024 09:15