Maria Sakkari
 CHRISTOPHE ARCHAMBAULT Afp
PORAZ MARTIĆ I ROGERS

Ogromno iznenađenje u Parizu! Ispala braniteljica Roland Garrosa, Grkinja ostvarila uspjeh karijere

Maria Sakkari nadigrala je Igu Swiatek, a u polufinalu je čeka specijalistica za igru parova.
Piše: HinaObjavljeno: 09. lipanj 2021. 15:38

Grčka tenisačica Maria Sakkari plasirala se u polufinale Roland Garrosa, ona je u četvrtfinalu svladala braniteljicu naslova Poljakinju Igu Swiatek sa 6-4, 6-4.

Za 25.godišnju Sakkari ovo je najveći uspjeh u karijeri, dosada joj je najbolji rezultat na nekom "grand slam" turniru bilo 4. kolo, što je ostvarila prošle godine na Australian Openu i na US Openu.

Suparnica Sakkari u polufinalu bit će joj vršnjakinja Čehinja Barbora Krejčikova koja je u četvrtfinalu sa 7-6 (6), 6-3 pobijedila 17-godišnju Amerikanku Coco Gauff. I za Krejčikovu, specijalisticu za igru parova, ovo je najveći uspjeh u pojedinačnoj karijeri. Dosada je najbolji rezultat u pojedinačnoj konkurenciji na "grand slamu" ostvarila prošle godine u Roland Garrosu kada je stigla do 4. kola.

Zanimljivo, za sve četiri polufinalistice na ovogodišnjem Roland Garrosu, još u utorak su polufinale izborile Ruskinja Anastazija Pavljučenkova i Slovenka Tamara Zidanšek, ovo je najveći uspjeh u karijeri, a jedna od njih će se u subotu okititi i naslovom pobjednice.

ČETVRTFINALE, TENISAČICE:

Barbora Krejčikova (Češ) - Coco Gauff (SAD/24) 7-6 (6), 6-3

Maria Sakkari (Grč/17) - Iga Swiatek (Polj/8) 6-4, 6-4

Poraz Martić i Rogers

Hrvatska tenisačica Petra Martić se s Amerikankom Shelby Rogers nije uspjela plasirati u polufinale ženskim parova na drugom ovogodišnjem "grand slam" turniru sezone Roland Garrosu, bolje od njih su u četvrtfinalu bile Rumunjka Irina Begu i Argentinka Nadia Podoroska sa 6-3, 4-6, 6-2.

Ispadanjem Martić Hrvatska je ostala bez predstavnika u seniorskoj konkurenciji na ovogodišnjem Roland Garrosu.

Linker
20. travanj 2024 16:29