Richard Krajicek

 Robin Utrecht/shutterstock Editorial/profimedia
GADNO SE PREVARIO

Osvajač Wimbledona s Hrvatom želi ispraviti golemu pogrešku: ‘Ne želiš reći ‘ne‘ budućem broju jedan‘

Richard Krajicek je sada direktor teniskog turnira u Rotterdamu
Piše: SNObjavljeno: 09. veljača 2024. 13:48

Pozicija direktora svakog teniskog turnira donosi teške odluke, a zbog jedne takve je zažalio nekadašnji nizozemski as Richard Krajicek, direktor turnira u Rotterdamu. Naime, od njega je prije tri godine tim Carlosa Alcaraza zatražio pozivnicu za nastup na turniru, a Krajicek ih je odbio.

- Ponekad stvari u životu prođu dobro, ponekad ne. Alcaraz je zatražio pozivnicu 2021., a ja sam je odlučio dati Andyju Murrayju. Ne želiš da ti se ti ponovi, da kažeš ‘ne‘ budućem broju jedan - rekao je Krajicek.

image

Carlos Alcaraz

Juergen Hasenkopf/imago Sportfotodienst/profimedia

U trenutku kada je zatražio pozivnicu, Alcaraz je bio van prvih 100 tenisača na ATP listi pa se Krajicek odlučio za veterana Murrayja. Španjolac je svoj prvi naslov osvojio te godine u Umagu (koji ga je, za razliku od Rotterdama i još nekih turnira, prepoznao i doveo dok je još bio golobradi klinac), sezonu završio na 32. mjestu i Krajicek ima za čim žaliti.

Kako ne bi ponovio takvu grešku, Krajicek je ove godine pozivnicu uručio 18-godišnjaku koji je oduševio tenisku svijet na Australian Openu. Riječ je o hrvatskom tenisaču Dini Prižmiću koji se hrabro borio protiv Novaka Đokovića na prvom Grand Slam turniru sezone i osvojio set. Sada još samo kada bi njegova karijera krenula putem kojim je zakoračio Alcaraz...

Linker
01. svibanj 2024 04:30