Carlos Alcaraz

 JULIAN FINNEY/Getty Images Via Afp
ŠPANJOLAC U NALETU

Ovo nije uspjelo ni Đokoviću: Alcaraz nastavio pohod na broj jedan i ostvario fantastičan podvig

Devetnaestogodišnjak je do jubilarne pobjede došao prije nego što je to napravila velika trojka
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. ožujak 2023. 11:58

Carlos Alcaraz iz turnira u turnir potvrđuje kako je budućnost tenisa njegova. Mladom Španjolcu trijumf u šesnaestini finala Indian Wellsa nad Tallonom Griekspoorom bio je okrugli stoti u karijeri.

Devetnaestogodišnjak je do jubilarne pobjede došao u 132. meču, odnosno prije nego što je to svojedobno napravila velika trojka svjetskog tenisa, Rafael Nadal, Novak Đoković i Roger Federer. Nadalu je za stotu pobjedu trebalo 137 mečeva, Đokoviću 143, a Federeru čak 169. Otkako je ATP toura tek je Johnu McEnroeu za sto pobjeda trebalo manje mečeva od Alcaraza. I to samo jedan manje.

- Stvarno sam ponosan što sam ostvario svoju 100. pobjedu na ATP Touru i nadam se da je to prvih 100 od mnogih... Uoči meča sam pretraživao tu statistiku, ali mislio sam da bi do stote pobjede mogao tek u osmini finala - kazao je.

Španjolac je prošle godine postao najmlađi svjetski broj 1 u povijesti nakon što je u finalu US Opena pobijedio Caspera Ruuda za svoj prvi Grand Slam naslov. Kasnije je zbog ozljede propustio Australian Open na kojem je Đoković slavio i vratio broj jedan. Međutim, Đokovića nema u Americi, pa će se Alcaraz, uspije li osvojiti oba turnira "Sunshine Double" serije (Indian Wells, Miami), vratiti na čelo ATP ljestvice.

Linker
20. travanj 2024 11:03