Tommy Paul i Taylor Fritz

 RODRIGO ARANGUA Afp
TURNIR U MEKSIKU

Paul i Fritz postavili novi rekord u Acapulcu, preokret De Minaura za plasman u finale

U karijeri je De Minaur osvojio šest ATP turnira, dok će Tommy Paul loviti svoju drugu titulu
Piše: HinaObjavljeno: 04. ožujak 2023. 11:08

U finalu ATP turnira u meksičkom Acapulcu će igrati sedmi i osmi nositelj, američki tenisač Tommy Paul i Australac Alex de Minaur.

Nakon dugačke i dramatične polufinalne borbe Tommy Paul je sa 6-3, 6-7(2), 7-6(2) pobijedio sunarodnjaka Taylora Fritza, inače trećeg nositelja. Paul je mogao i lakše do finala, ali je na kraju na terenu sa sunarodnjakom Fritzom proveo čak tri sata i 25 minuta što je najduži meč u 30-godišnjoj povijesti ovog turnira.

Paul je dobio prvi set i kod 5-4 u drugom je servirao za meč. Imao je i jednu meč loptu, ali se Fritz izvukao iz te situacije te dobio tie-break drugog seta za nastavak drame. Ona je otišla do kraja, do tie-breaka trećeg seta u kojem je na kraju ipak slavio Paul.

Mladi, 19-godišnji Danac Holger Rune je dobio prvi set protiv Australca Alexa de Minaura te je velikim dijelom drugog seta bio bolji, ali je na kraju Australac ipak slavio 3-6, 7-5, 6-2 nakon dva sata i 48 minuta.

Tijekom trećeg seta Rune je imao i lakših problema s ozljedom te je u završnici meča ostao bez snage i nije mogao pratiti svog suparnika.

U karijeri je De Minaur osvojio šest ATP turnira, prošle godine jedino je slavio u Atlanti, dok će Tommy Paul loviti svoju drugu titulu u karijeri nakon što je prije dvije godine pobijedio u Stockholmu.


ATP Acapulco, polufinale:

Tommy Paul (SAD/7) - Taylor Fritz (SAD/3) 6-3, 6-7(2), 7-6(2)

Alex de Minaur (Aus/8) - Holger Rune (Dan/4) 3-6, 7-5, 6-2

Linker
14. travanj 2024 22:07