Mate Pavić

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
ATP MONTE CARLO

Pavić i Arevalo izveli preokret i izbacili pobjednike Australian Opena, Australac se pobrinuo za senzaciju dana

U zadnjem setu imali su break zaostatka, ali onda slavili u tie-breaku
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 10. travanj 2024. 18:56

Srijeda je bila polovično uspješna za hrvatske predstavnike u parovima na ATP Masters 1000 turniru u Monte Carlu. Mate Pavić je u kombinaciji sa Salvadorcem Marcelom Arevalom u 2. kolu pobijedio prve nositelje, indijskog veterana Rohana Bopannu i Australca Matthewa Ebdena, sa 6:3, 7:6 (6).

Imali su Pavić i Arevalo u drugom setu break zaostatka, ali uspjeli su se vratiti i potom u tie-breaku iskoristili treću meč-loptu protiv ovogodišnjih pobjednika Australian Opena.

Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek kao drugi su nositelji bili slobodni na startu turnira, ali su zaustavljeni već u 2. kolu. Bolja je od njih bila belgijska kombinacija Sander Gille/Joran Vliegen sa 6:4, 6:3.

U pojedinačnom dijelu, za senzaciju dana se pobrinuo Australac Alexei Popyrin koji je u 2. kolu sa 6:4, 6:4 svladao branitelja naslova i šestog tenisača svijeta, Rusa Andreja Rubljova. Bez poteškoća je plasman u osminu finala izborio drugi tenisač svijeta, Talijan Jannik Sinner, koji je sa 6:1, 6:2 nadigrao Amerikanca Sebastiana Kordu.

Linker
24. travanj 2024 09:18