Arina Sabaljenka

 PEDRO PARDO Afp
WTA Finale

Pegula svladala Sabaljenku i plasirala se u polufinale, najbolju na svijetu sada čeka težak okršaj za prolaz

Amerikanka je protiv Bjeloruskinje prekinula niz od pet uzastopnih poraza
Piše: HinaObjavljeno: 01. studeni 2023. 09:08

Amerikanka Jessica Pegula (WTA - 5.) prva je polufinalistica WTA Finala u meksičkom gradu Cancunu, gdje je u meču 2. kola skupine Bacalar svladala prvu tenisačicu svijeta Bjeloruskinju Arinu Sabaljenku sa 6-4, 6-3.

U drugom meču ove skupine Kazahstanka Jelena Ribakina (WTA - 4.) je sa 6-0, 6-7 (4), 7-6 (2) bila bolja od Grkinje Marije Sakkari (WTA - 9.).

Tako je Pegula s dvije pobjede osigurala prvo mjesto, a Sakkari s dva poraza ostala bez mogućnosti za plasman u polufinale, jer će njih dvije igrati međusobno u trećem kolu, dok će se za drugo mjesto u izravnom dvoboju boriti Sabaljenka i Ribakina. Ti će mečevi biti odigrani u noći s četvrtka na petak po srednjoeuropskom vremenu.

Pegula je protiv Sabaljenke prekinula niz od pet uzastopnih poraza i došla do pete uzastopne pobjede protiv suparnica iz društva Top 10. Bjeloruskinja je pomogla Amerikanki s 33 neiznuđene pogreške, ali je Pegula svejedno trebala čak sedam meč-lopti da dođe do pobjede.

Ribakina je sjajno započela meč, osvojivši prvi set bez izgubljenog gema, da bi se Grkinja oporavila i odvela meč u treći set, u kojem je kod rezultata 4-4 imala prilike za ‘break‘. Ipak, Ribakina je na kraju došla do pobjede u ‘tie-breaku‘ u kojem je povela 6-0 i realizirala treću meč-loptu.

U noći sa srijede na četvrtak na rasporedu su mečevi 2. kola u skupini Chetumal, a igrat će Poljakinja Iga Šwiatek (WTA - 2.) protiv Amerikanke Coco Gauff (WTA - 3.) te Tunižanka Ons Jabeur (WTA - 7.) protiv Čehinje Markete Vondroušove (WTA - 6.). Šwiatek i Gauff imaju po jednu pobjedu, a Jabeur i Vondroušova su poražene u prvim mečevima.

Linker
28. travanj 2024 07:51