Petra Martić se plasirala u drugo kolo turnira u Rimu

 Rob Prange/dppi/livemedia/Shutterstock Editorial/Profimedia
TURNIR U RIMU

Petra Martić izborila drugo kolo i okršaj s petom tenisačicom svijeta, Borna Ćorić i Ivan Dodig brzo ispao

Hrvatska tenisačica će se u drugom kolu susresti s Estonkom Annett Kontaveit
Piše: HinaObjavljeno: 09. svibanj 2022. 15:25

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se je u drugo kolo WTA 1000 turnira u Rimu nakon što je u ponedjeljak svladala Čehinju Karolinu Muchovu (WTA-78) sa 6:2, 3:6, 6:1 u meču koji je trajao dva sata.

Martić je već u prvom gemu došla do breaka, a u petom je još jednom oduzela servis protivnici i povela 4:1. Potom je dobila gem na svoj servis, a kod 5:2 servirala je za prvi set i iskoristila drugu set loptu.

U drugom setu bila je samo jedna prilika za break i Muchova ju je realizirala u šestom gemu i izjednačila na 1:1 u setovima. U odlučujućem setu Martić je povela sa 4:0 nakon breaka u drugom i četvrtom gemu. Čehinja je vratila jedan izgubljeni servis i smanjila na 1:4, ali Martić je već u sljedećem gemu odgovorila novim breakom te je kod vodstva 5:1 servirala za pobjedu, što je uspješno odradila.

U sljedećem kolu Martić, koja se u glavni ždrijeb turnira probila kroz kvalifikacije, igrat će protiv pete tenisačice svijeta Estonke Anett Kontaveit, koja je bila slobodna u prvom kolu. U međusobnim susretima rezultat je 1:1. Dva puta su igrale 2020., Martić je slavila u Dubaiju, a Estonka u Palermu.

Novo brzo ispadanje za Bornu Ćorića

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se dugo zadržao ni na ATP zemljanom Masters 1000 turniru u Rimu. U meču prvog kola, u tri seta, bolji je od njega bio srpski tenisač Laslo Đere (58. na ATP ljestvici).

Đere je pobijedio 6:2, 6:7(3), 6:2 čime je Ćorić ove godine došao do omjera 1:5 na ATP razini (ukupno 1:6). Peti put je tijekom 2022. godine ispao u prvom meču nekog ATP turnira.

Ćorić je meč otvorio s tri izgubljena gema, uz jedan break. No, mogao se vratiti u prvi set jer je kod 2:4 imao tri break lopte. No, nije iskoristio ni jednu te je kod 2:5 drugi put u setu izgubio početni udarac za 0:1 zaostatak.

U drugoj dionici Ćorić je pobjegao na 5:3 i tada u iduća dva gema propustio četiri set lopte. No, to se hrvatskom tenisaču, 262. na svijetu, nije obilo o glavu, već je dominirao u tie-breaku za izjednačenje u setovima.

No, u trećem setu se 25-godišnji Ćorić odmah našao u problemima i zaostatku. Godinu dana stariji Đere je poveo 2:0, a potom je srpski tenisač napravio novi break za bijeg na 5:1 i potvrdu pobjedu.

Poraz Dodiga na startu turnira parova

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner, Amerikanac Austin Krajicek, okončali su svoj nastup na ATP Masters 1000 u Rimu, u prvom kolu turnira parova.

Bugarin Grigor Dimitrov i Poljak Hubert Hurkacz slavili su 2:6, 7:6(5), 10:6, a ovoj kombinaciji potencijalni mogući suparnici u drugom kolu bit će hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić.

Taj će se meč dogoditi u drugom kolu ukoliko treći nositelji Mektić i Pavić svladaju na rimskoj premijeri Poljaka Lukasza Kubota i Francuza Edouarda Roger-Vasselina.

Inače, nakon jednostavnog prvog seta u kojem su dominirali Dodig i Krajicek, u drugom setu nije bilo break gemova, ali su Dimitrov i i Hurkacz dominirali u tie-breaku drugog seta (poveli su 6:2), kao i u odlučujućem tie-breaku trećeg seta u kojem su napravili startnu prednost od 5:2.

Linker
25. travanj 2024 17:37