JAVIER SORIANO Afp
WTA RIM

Petra Martić krenula s 4:1, pa se potpuno raspala, Kolumbijka ju nadigrala i izbacila s turnira

Hrvatska tenisačica pala je već na prvoj prepreci u Rimu, na još jednom turniru iz serije 1000
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 11. svibanj 2023. 20:24

Nakon što je prošli tjedan dogurala do četvrtfinala velikog WTA turnira u Madridu, Petra Martić (WTA 28) pala je već na prvoj prepreci u Rimu, na još jednom turniru iz serije 1000. Naša je tenisačica u prvom kolu bila slobodna, a onda ju je u drugom sa 6:4, 6:2 nadigrala kolumbijska kvalifikantica Camila Osorio (WTA 100).

Nevjerojatan je zapravo način na koji je Petra izgubila. Napravila je u prvom setu dva breaka i povela s 4:1, a onda je odjednom počela nizati pogreške i izbacivati loptice izvan terena. Kolumbijka je osvojila sljedećih osam gemova (!), uzela prvi set i povela s 3:0 u drugom, nakon čega za našu tenisačicu praktički više nije bilo povratka. Osvojila je do kraja dva gema i to je bilo sve.

Martić je, inače, upravo u Rimu ostvarila najveći uspjeh na WTA 1000 turnirima, prije dvije godine je u Foro Italicu dogurala do polufinala. Ove joj godine, međutim, nastup u Vječnom gradu neće ostati u lijepom sjećanju, a nakon njega će ispasti i iz Topa 30.

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA 24) s nastupom u Rimu kreće danas, a suparnica u 2. kolu joj je Bjeloruskinja Aliaksandra Sasnovič (WTA 44) koja je na startu izbacila Kanađanku Leylu Fernandez.

Linker
03. svibanj 2024 20:20