FILIPPO MONTEFORTE Afp
NIŠTA OD PREOKRETA

Petra Martić nakon velike borbe ostala bez finala u Rimu! Pliškova slavila u dramatičnom trećem setu

Hrvatska tenisačica uspjela se vratiti u meč, osvojiti 2. set, no Čehinja je napravila veliku seriju
Piše: HinaObjavljeno: 15. svibanj 2021. 15:56

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u finale WTA turnira u Rimu nakon što je u polufinalnom ogledu izgubila od Čehinje Karoline Pliškove sa 1-6, 6-3, 2-6.

Martić je tako ostala bez plasmana u svoje peto WTA finale, dok je Pliškova izborila čak 30. finale u karijeri pri čemu je dobila 16 turnira.

Martić je već u prvom gemu izgubila svoj servis. Potom još dva puta, pri rezultatu 3-1 i 5-1 i Pliškova je ekspresno dobila prvi set sa 6-1 za 28 minuta.

image
Karolina Pliškova
FILIPPO MONTEFORTE Afp

U drugom setu Martić je zaigrala daleko bolje. Do rezultata 3-3 obje su tenisačice držale svoje servise, a onda je hrvatska tenisačica s tri gema u nizu, uz dva breaka, dobila set sa 6-3 izjednačivši na 1-1.

Odlučujući, treći set je počeo loše po našu igračicu. Na samom startu je izgubila svoj servis, no u četvrtoj igri se vratila izjednačivši na 2-2. Nažalost, uslijedila je serija Čehinje od četiri gema u nizu, uz dva breka, nakon čega je priča bila gotova.

Bio je to njihov sedmi međusobni susret i treća pobjeda 29-godišnje Čehinje.

U drugom polufinalu igrat će Poljakinja Iga Swiatek i Amerikanka Coco Gauff. Pobjednica lanjskog Roland Garrosa je današnjem četvrtfinalu pobijedila Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 6-2, 7-5, dok je Gauff u petak izborila polufinale nakon što joj je Australka Ashleigh Barty predala meč pri rezultatu 6-4, 2-1.


REZULTATI:

Četvrtfinale:

Iga Swiatek (Polj) - Elina Svitolina (Ukr) 6-2, 7-5

Polufinale:

Karolina Pliškova (Češ) - Petra Martić (HRV) 6-1, 3-6, 6-2

Iga Swiatek (Polj) - Coco Gauff (SAD)

Linker
26. travanj 2024 07:10