Petra Martić je slavila u finalu

 FABRICE COFFRINI Afp
POKORILA LAUSANNU

Petra Martić osvojila svoj drugi WTA turnir! Hrvatska tenisačica pobjedom nad Srpkinjom skače za 30 mjesta

Dućanka je u finalu sa 6:4, 6:2 pobijedila srpsku tenisačicu Olgu Danilović
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 17. srpanj 2022. 15:08

Petra Martić vratila se u krug osvajačica WTA turnira. Nešto više od tri godine nakon što je osvojila svoj premijerni trofej na Touru, Istanbul u travnju 2019., Dućanka je podignula pobjednički pehar na WTA turniru u Lausanni.

U finalnom je meču sa 6:4, 6:2 svladala srpsku tenisačicu Olgu Danilović (WTA 124), inače kćerku poznatog košarkaša Predraga Danilovića.

Ukupno je za Petru ovo bilo peto finale u karijeri budući da je prije igrala posljednje mečeve na turnirima u Kuala Lumpuru (2012.), Bukureštu (2018.) i Zhangzhou (2019.).

Martić je do trofeja stigla nakon dobrog rezultata u Wimbledonu, gdje je stigla do osmine finala, a izgubila od kasnije pobjednice Jelene Ribakine, ali šteta je što se na londonskom Grand Slamu ove godine nisu dijelili bodovi. No, na švicarskom turniru nagrađena je bodovima što će Dućanku pomaknuti sa 85. na 55. mjesto na novoj WTA ljestvici. Najbolji renking joj je, inače, 14. mjesto iz siječnja 2020.

image

Sofacore grafika, Petra Martić

SOFASCORE.COM

Martić nakon trijumfa: ‘Kako se osjećam? Ništa manje nego sjajno!‘

"Teško mi je riječima opisati kako se osjećam sada. Ništa manje nego sjajno", rekla je 31-godišnja Petra Martić nakon petog finala u karijeri.

"Igrala sam prilično ujednačeno od početka do kraja meča. U polufinalu i ranijim mečevima to nisam uspijevala i imala sam razdoblja lošije igre. Sada sam ostala agresivna, nisam joj htjela dopustiti da se vrati u meč."

Na putu do naslova hrvatska reprezentativka izgubila je samo jedan set, a pri tome je u tri meča pobjeđivala nositeljice. U prvom kolu je svladala petu nositeljicu Nuriju Parrizas-Dias (WTA 54), u četvrtfinalu nadigrala drugu nositeljicu i aktualnu olimpijsku pobjednicu Belindu Bencic (WTA 13), a u polufinalu Francuskinju Caroline Garciju (WTA 48), šestu nositeljicu protiv koje u prethodna tri dvoboja nije uspjela osvojiti ni set.

Uzvratila je, pak, i Olgi Danilović na neki način za poraz u njihovom jedinom prijašnjem međusobnom ogledu. Na prošlogodišnjem Australian Openu, Danilović je u svom debiju na Grand Slamovima u 1. kolu iznenadila Petru, koja je tada bila i 16. nositeljica.

"Ubila si me tim servisima", poručila je Petri ljevoruka Srpkinja, dok su se srdačno zagrlile na mreži neposredno nakon meča. (ij)

Linker
02. svibanj 2024 21:13