MEGAN BRIGGS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Megan Briggs/getty Images/profimedia
PAVIĆ ISPAO U Queen‘s Clubu

Petra Martić u kvalifikacijama Eastbournea, Donna Vekić čeka kvalifikanticu u Bad Homburgu

Mate Pavić se sa Marcelom Arevalom nije uspio plasirati u finale parova na turniru u Queen‘s Clubu
Piše: HinaObjavljeno: 22. lipanj 2024. 16:16

Hrvatska tenisačica Petra Martić prošla je prvo kolo kvalifikacija na WTA turniru u Eastbourneu nakon što je sa 7:6 (6), 6:2 pobijedila Kineskinju Xiyu Wang (WTA 51).

U meču koji je trajao sat i 40 minuta, Martić je svoj servis izgubila samo jednom, a suparnici ga je oduzela tri puta. Ovo je bio njihov treći međusobni ogled i druga pobjeda hrvatske tenisačice.

U međuvremenu je određen ždrijeb za WTA turnir koji se sljedećeg tjedna igra u Bad Homburgu (WTA500), a gdje je i Donna Vekić. Osječanka će u prvom kolu igrati protiv neke od kvalifikantica. Inače, u Bad Homburgu su top nostiteljice Maria Sakkari, Ljudmila Samsonova, Emma Navarro i Beatriz Haddad Maia.

ATP Queen‘s Club: Fritz i Hačanov zaustavili Pavića i Arevala

Hrvatski tenisač Mate Pavić se sa Salvadorcem Marcelom Arevalom nije uspio plasirati u finale parova na ATP turniru u londonskom Queen‘s Clubu, njihova serija pobjeda stala je na broju 12 nakon što su ih u polufinalu svladali specijalisti za igru u pojedinačnoj konkurenciji Taylor Fritz i Karen Hačanov sa 4-6, 6-3, 12-10.

U prvom gemu dvoboja Pavić i Arevalo su napravili "break" oduzevši servis Fritzu, ali to je ostao i jedni "break"kojega su napravili. Ipak, to im je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

Arevalo je pokleknuo na svom početnom udarcu kod rezultata 1-2 u drugom setu, a mogli su Fritz i Hačanov još jednom oduzeti servis Salvadorcu kod 2-5. No, Arevalo je spasio tri set-lopte suparnika da bi kod servisa za set Hačanov bio suočen s odlučujućim poenom. Tada je pogodio as na samu liniju pa je pobjednik odlučen u produženom "tie-breaku".

Pavić i Arevalo su prvi stigli do prednosti nakon neobične situacije kada je glavni sudac procijenio da je Fritz dirao loptu preko mreže, no tu su prednost vrlo brzo i ispustili. Ključni se trenutak dogodio kod 10-10 kada je Arevalo u jednoj izmjeni udaraca s osnovne linije pogriješio te suparnicima omogućio meč-loptu uz servis što su oni i iskoristili.

Fritz i Hačanov će u finalu igrati protiv boljih iz ogleda branitelja naslova Hrvata Ivana Dodiga i Amerikanca Austina Krajiceka te Britanca Neala Skupskog i Novozelađanina Michaela Venusa.

WTA Birmingham: Tomljanović protiv Putinceve za naslov

U finalu WTA turnira tenisačica u Birminghamu sastat će se Kazahstanka Julija Putinceva i Zagrepčanka koja nastupa za Australiju Ajla Tomljanović.

Putinceva je u prvom polufinalu sa 6-2, 6-2 nadigrala Talijanku Elisabettu Cocciaretto, dok je potom Tomljanović bila bolja od Anastazije Potapove sa 7-6 (5), 6-4.

Za 29-godišnju Putincevu ovo je šesti plasman u finale nekog WTA turnira, ali prvi još od 2021. kada je osvojila Budimpeštu, što je je bio drugi naslov u karijeri, te igrala finale u Astani.

S druge strane, 31-godišnja Tomljanović, trenutačno 190. igračica svijeta koja od 2018. godine igra za Australiju, dosada je osvojila tek jedan WTA125 turnir, u studenom prošle godine u Florianopolisu, dok je četiri puta gubila u finalu (Pattaya City 2015, Rabat, Seul 218, Hua Hin 2019).

Linker
30. lipanj 2024 08:53