KAZUHIRO NOGI Afp
WTA MONASTIR

Petra Martić ukrotila mladu nadu svjetskog tenisa i izborila 2. kolo u Tunisu

Martić će u drugom kolu igrati protiv Japanke Moyuke Uchijime, koja je stigla iz kvalifikacija.
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 04. listopad 2022. 17:43

Petra Martić uspješno je počela turnir u Monastiru (Tunis), u 1. kolu svladala je Lindu Fruhvirtovu sa 6:2, 7:5. Najbolja hrvatska tenisača (WTA 41) malo je tako školovala 17-godišnju Čehinju kojoj proriču blistavu budućnost.

Naime, Fruhvirtova je prije dva tjedna u Chennaiju stigla do svoje prva WTA titule, a riječ je o tek 17-godišnjoj djevojci, čime je postala najmlađa osvajačica WTA turnira ove godine i probila se već do 77. mjesta rang-ljestvice. Još prošle godine, Fruhvirtova je igrala juniorske turnire, dapače, kraj 2021. godine dočekala je na drugom mjestu svjetske juniorske liste, odnosno iza naše Petre Marčinko, koja je inače sedam mjeseci mlađa.

U međusobnim mečevima kao juniorke, Čehinja je bila uspješnija sa 2-1, makar joj je polufinale Wimbledona najveći domet na juniorskim Grand Slamovima, dok Zagrepčanka ima trofej s juniorskog Australian Opena.

Kako god, u meču protiv 14 godina starije Petre iz Duća, Fruhvirtova nije mogla naći put do pobjede. Dvaput je gubila servis u prvom setu, dva puta i u drugom, s tom razlikom da je u drugom uspjela vratiti jedan break.

Martić će u drugom kolu igrati protiv Japanke Moyuke Uchijime (WTA 124), koja je stigla iz kvalifikacija.

Linker
25. travanj 2024 00:31