Croatia‘s Petra Martic reacts as she plays against Britain‘s Katie Boulter during their women‘s singles round of 32 tennis match at the Rothesay Eastbourne International tennis tournament in Eastbourne, southern England, on June 27, 2023. (Photo by Glyn KIRK/AFP)

 GLYN KIRK Afp
AMERIKANKA JE BILA BOLJA

Petra Martić zaustavljena u četvrtfinalu WTA Eastbournea, 25. tenisačica svijeta bila je prevelik zalogaj za nju

Meč je često bio prekidan zbog kiše
Piše: HinaObjavljeno: 29. lipanj 2023. 16:23

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u polufinale WTA turnira u Eastbourneu, bolja od nje je u četvrtfinalu bila Amerikanka Madison Keys sa 6:4, 6:1 nakon sat i 21 minute igre.

Za razliku od prethodna dva dvoboja u Eastbourneu kada ju je odlično služio servis, upravo je slabija igra na početnom udarcu bio glavni razlog poraza Martić. Ubacila je tek 53 posto prvih servisa, a realizacija nakon ubačaja bila joj je ispod 50 posto.

U prvom setu dvoboj je nekoliko puta bio nakratko prekidan zbog lagane kiše, a Martić je držala rezultatski priključak do 4:4. No, prilikom servisa za ostanak u meču napravila je nekoliko pogrešaka što je Keys iskoristila za "break" kojim je privela tu dionicu dvoboja u svoju korist.

Početkom drugog seta kiša je pojačala pa je uslijedio duži prekid, ali on nije pomogao 32-godišnjoj Splićanki. Štoviše, po povratku na teren Martić je osvojila još samo jedan gem.

Linker
18. svibanj 2024 19:47