GLYN KIRK Afp
NEZABORAVNI TRENUCI

Pogledajte Federerov posljedni poen i govor koji je sve dirnuo! ‘Hvala, Mirka, što si mi dopustila igrati...‘

‘Nije ovo kraj-kraj, život ide dalje. Zdrav sam, sretan sam, sve je super, a ovo je samo jedan trenutak u vremenu‘
Piše: SNObjavljeno: 24. rujan 2022. 08:39

Emotivno je sinoć bilo u rasprodanoj londoskoj O2 Areni nakon što je Roger Federer u paru s Rafom Nadalom odigrao svoj posljednji meč u karijeri. Nije slavni Švicarac uspio pobijediti u oproštaljci s najvećim rivalom, iako su došli do meč-lopte, ali su na kraju slavili Amerikanci Jack Sock i Frances Tiafoe sa 4-6, 7-6 (2), 11-9 nakon dva sata i 15 minuta igre.

Nakon meča, bilo je puno suza, rasplakao se Federer već kad se išao pozdraviti sa svojim timom, a nije mogao zaustaviti suze niti kod svog zadnjeg, oproštajnog govora. Plakalo se te večeri i na terenu, i na tribinama, zasuzio je i Španjolac...

image
GLYN KIRK Afp

"Ovo je prekrasan dan. Sretan sam, nisam tužan i stvarno je lijepo biti ovdje. Danas sam sve napravio posljednji put. Uz navijače, obitelj i prijatelje nisam osjećao toliki stres iako sam mislio da će se nešto dogoditi. Sretan sam što je sve dobro prošlo. Meč je bio odličan", izjavio je Federer.

FEDEREROV OPROŠTAJNI GOVOR POGLEDAJTE OVDJE

Bila je to prava teniska drama za kraj, meč pun preokreta, i ne treba reći za koga su navijali svi u dvorani. Federer je igrao za tim Europe s Nadalom, Novakom Đokovićem i Andyjem Murrayom.

"Nisam večeras želio biti usamljen, a osjetio sam se usamljenim samo na trenutak kada su mi rekli da izađem. Uvijek sam bio timski igrač u srcu, pojedinačna konkurencija mi i nije nešto. Imao sam ekipu koja je godinama putovala sa mnom i njima također sada zahvaljujem što je sve godinama fnukcioniralo. Ovo je kraj kakvom sam se nadao",.

image
GLYN KIRK Afp

Uplakani Federer potpuno se slomio kad je stiglo pitanje o njegovoj obitelji. Doslovno se rasplakao.

"Moramo li o tome", pitao je kroz suze pa ipak nastavio: ‘Zasad sam još i dobar, još mogu govoriti. Kad sam razmišljao što ću sve reći, nisam mogao. Obitelj je uz mene. a supruga mmi je bila velika podrška u ovih 13 godina braka. Davno me mogla zaustaviti, ali nije, pružala mi je pordšku i dopustila mi igrati. Sve što mi se dogodilo bilo je nevjerojatno, i sve bih ponovio", rekao je iskreni Feđo i potom se zahvalio roditeljima.

image

Roger Federer s ocem Robertom

GLYN KIRK Afp

Otac Robert u jednom je trenutku također izašao s njim na teren.

"Smiješno mi je to što uvijek mamu krivim za sve, bez nje ne bih bio ovdje. Tata i mama, bili ste nevjerojatni, i hvala, vam. Imam previše ljudi kojima trebam zahvaliti, a vi momci ovdje večeras značite sve", rekao je Federer svojim suigračima i zaključio:

image
GLYN KIRK Afp

image
GLYN KIRK Afp
image
GLYN KIRK Afp

"Nije ovo kraj-kraj, život ide dalje. Zdrav sam, sretan sam, sve je super, a ovo je samo jedan trenutak u vremenu", u lijepo je tonu zaključila 42-godišnja teniska legenda.

POSLJEDNJI POEN U FEDEREROVOJ KARIJERI POGLEDAJTE OVDJE

Linker
24. rujan 2022 08:41