Stefano Vukov i Jelena Ribakina

 ROB PRANGE Dppi Via Afp
U POZADINI JE INCIDENT?

Potres u svijetu tenisa, jedan od najuspješnijih Hrvata suspendiran i izbačen s Toura

Nakon što mu je Ribakina dala otkaz, Vukov je trajno suspendiran s WTA Toura, a teniski kuloari spekuliraju o razlogu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. rujan 2024. 19:22

Stefano Vukov, 37-godišnji hrvatski teniski trener koji je posljednjih godina uspješno vodio kazahstansku tenisačicu Jelenu Ribakinu, od 23. kolovoza više nije u njenom timu.

Njih dvoje zajedno su radili više od pet godina, a najveći uspjeh ostvarili su 2022. godine kad je Ribakina kao autsajderica osvojila Wimbledon, svoj prvi Grand Slam u karijeri.

Iako je ostvarivala impresivne rezultate, Vukova su u teniskim krugovima kritizirali zbog ‘intenzivnog trenerskog stila‘ tijekom njenih mečeva, dok su mnogi smatrali neke njegove opasne grubima i nepotrebnima, navodi portal Tennis Infinity.

Još nije objavljen pravi razlog prestanka suradnje, šute i Ribakina i Vukov, a navijači na društvenim mrežama zasad mogu samo spekulirati o tome što se zapravo dogodilo iza kulisa.

image
MANAN VATSYAYANA Afp

Ribakina na pitanja o toj temi nije željela odgovarati na konferencijama za novinare na US Openu, s kojeg se povukla tek par sati prije meča 2. kola protiv Jessike Ponchet. Kao razlog povlačenja navela je ozljedu, ali nije objasnila o kakvoj se točno ozljedi radi.

Teniski komentator Craig Shapiro objavio je kako je doznao da je Vukov uklonjen sa službenog popisa WTA trenera, što ujedno znači i zabranu sudjelovanja na WTA touru.

Ako je ta priča točna, možda se mogu naslutiti razlozi prekida suradnje s Ribakinom, iako je još puno toga nejasno.

‘‘Neki fanovi će nagađati da je Vukova konačno sustigao njegov agresivni stil i doveo do nemilog incidenta koji je njegovu prisutnost na WTA Touru u budućnosti učinio jednostavno neodrživom‘‘, piše Tennis Infinity.

Bilo kako bilo, Ribakina i Vukov više ne surađuju, a njihov je prekid suradnje zasad obavijen debelim velom tajne...

Linker
05. rujan 2024 10:35