TIZIANA FABI Afp
PODIGAO SUMNJE

Poznati trener najavom šokirao teniski svijet: Novak Đoković prije ove jeseni odlazi u mirovinu!?

Đoković je nedavno izjavio da želi sudjelovati i na Olimpijskim igrama 2028.
Piše: SNObjavljeno: 14. svibanj 2024. 16:30

Nakon Olimpijskih igara u Parizu, Novak Đoković odlazi u mirovinu. Smatra tako nekadašnji 80. igrač svijeta i bivši trener Andyja Murrayja, Mark Petchey.

Đoković je ove sezone u lošoj formi te za sada nije osvojio niti jednu titulu. Uoči sezone bilo je jasno kako su srpskom tenisaču najvažnije Olimpijske igre u Parizu. Naime, to je jedina medalja koja mu nedostaje u bogatoj karijeri.

Do sada je osvojio jedino broncu na OI 2008. u Pekingu. Nakon toga su uslijedila bolna ispadanja u Londonu, Riju i Tokiju. Sličan dojam je stekao i Petchey koji smatra da se Đoković priprema za mirovinu nakon Olimpijskih igara.

- Stječe li još netko dojam da će Novak napraviti sve što može da na Olimpijskim igrama uzme zlato i onda kaže zbogom tenisu? I dalje je među favoritima za trofeje na Roland Garrosu i Wimbledonu, ali da bi bio sjajan tako dugo potrebna je ogromna žrtva. Sve podsjeća na Petea Samprasa 2002., napisao je Petchey na Twitteru.

Koliko u njegovim riječima ima istine, preostaje za vidjeti, jer Đoković je nedavno izjavio da želi sudjelovati i na Olimpijskim igrama 2028. u Los Angelesu. No, Đoković ove sezone izgleda neprepoznatljivo zbog čega su krenule glasine o njegovoj mirovini.

Linker
14. svibanj 2024 16:31