Hoće li i Đoković, poput Zlatana, igrati do 40. godine?

 MUSTAFA YALCIN Anadolu Agency Via Afp
ZANIMLJIVA ĐOKOVIĆEVA IZJAVA

‘Prepoznajem se u onome što radi Ibrahimović, on je pravi simbol balkanskog mentaliteta‘

Srpski tenisač je favorit na ATP Finalsu, završnom turniru sezone koji se igra u Torinu.
Piše: S.N.Objavljeno: 11. studeni 2021. 14:05

Dominacija Novaka Đokovića kao da nema kraja. Srpski tenisač je i s 34 godine uvjerljivo najbolji tenisač na svijetu ove godine, a sve je više onih koji se nadaju da će i on, poput Rogera Federera, svoju karijeru produžiti do 40. godine.

Prije nekoliko dana je Jim Courier, još jedan velikan, istaknuo kako bi Đoković, pa i Rafael Nadal, trebali slijediti Federerov primjer i smanjiti broj turnira u jednoj godini kako bi produžili karijeru. O tome je Đoković pričao i za La Gazzettu delo Sport čiji ga je novinar pitao hoće li, popt Zlatana Ibrahimovića, karijeru produžiti do 40. godine. Đoković nije decidirano odgovorio na to pitanje, ali je rekao:

"Sviđa mi se Ibrahimovićeva filozofija: što sam stariji, osjećam se mlađe. On je zaista simbol balkanskog mentaliteta, snage i toga da nikada ne odustajete i budete puni samopouzdanja. Po tome se prepoznajem u njemu, po tom mentalitetu šampiona koji poštuje druge, ali izlazi na teren svjestan kvaliteta koji proizlaze iz njegove radne etike", rekao je Đoković.

Srpski tenisač će posljednji turni u sezoni igrati u Torinu gdje će se sljedećeg tjedna igrati ATP Finals, završnica sezone, a i na tom turniru je Đoković prvi favorit.

"Vraćam se u grad u kojem sam bio samo jednom, s 15 godina kada sam sudjelovao na jednom juniorskom turniru. Pokušat ću uživati što je više moguće. Sretan sam što se igra u Italiji gdje uvijek osjetim veliku strast za sportom i imam poseban odnos s navijačima. Za promociju našeg sporta sjajno je što će se završni turnir održati u novom gradu i državi koja voli tenis", zaključio je Đoković.

Linker
25. travanj 2024 12:15