WILLIAM WEST Afp
POPIS JE SVE DUŽI

Prozvala legende svjetskog tenisa zbog nestale Kineskinje, ali sa Serenom je promašila metu: ‘Shrvana sam...‘

Sve je više tenisača i tenisačica, bivših i sadašnjih, koji izražavaju zabrinutost za Peng Shuai
Piše: SNObjavljeno: 18. studeni 2021. 22:17

Serena Williams, osvajačica 23 Grand Slam naslova i jedna od najvećih sportskih zvijezda uopće, pridružila se sve većem broju sportaša koji javno izražavaju zabrinutost zbog neizvjesne sudbine Peng Shuai. Kineska tenisačica je nestala nakon što je na društvenim mrežama iznijela optužbe za seksualni napad protiv bivšeg kineskog potpredsjednika Zhanga Gaolija.

Zanimljivo je da je upravo Serenu Williams, ali ne samo nju, prozvala bivša američka tenisačica Jamie Hampton objavom: "Federeru, Nadalu, Serena, molim vas oglasite se o slučaju Shuai Peng. S obzirom na ono što se dogodilo i što se događa, ako ne možete stati u zaštitu i progovoriti o slučaju kolegice i Grand Slam šampionke, jeste li stvarno lideri, jeste li stvarno glavni u ovom sportu? Već ste veoma bogati, recite nešto".

No, Hampton je definitivno "promašila metu" prozivajući Serenu koja je samo jedna od brojnih zvijezda koje se trenutačno oglašavaju uz hashtag #WhereIsPengShuai...

- Shrvana sam i šokirana vijestima o mojoj vršnjakinji, Peng Shuai. Nadam se da je sigurna i da će biti pronađena što prije. To se mora istražiti, a mi ne smijemo šutjeti. Šaljem podršku njezinoj obitelji u ovim iznimno teškim trenucima - napisala je Amerikanka.

Popis tenisača i tenisačica, bivših i sadašnjih, koje objavljuju na društvenim mrežama uz hashtag #WhereIsPengShuai sve je duži: Naomi Osaka, Nicolas Mahut, Billie Jean King, Martina Navratilova, Stan Wawrinka, Alize Cornet, Patrick McEnroe, Shelby Rogers, Barbora Strycova, Marika Sakkari, Ons Jabeur...

Linker
18. travanj 2024 23:41