Iga Świątek i Donna Vekić s trofejima nakon finala San Diega

 Sean M. Haffey/AFP
ČUDAN POTEZ

Prva igračica svijeta ispričala se Donni Vekić nakon komentara na Twitteru: ‘Oprosti što sam to radila...‘

U spornom poenu Osječanka se nije dala dekoncentrirati i pasingom je probila suparnicu
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 17. listopad 2022. 09:51

Donna Vekić od jutros je ponovno članica društva Top 50 na WTA ljestvici, gdje je posljednji put bila u srpnju prošle godine. Bodovna žetva u San Diegu donijela je Osječanki skok od točno 30 mjesta i najavila moguću smjenu na broju jedan hrvatskog ženskog tenisa. Za Petrom Martić (40.), naime, sada zaostaje tek nešto više od 100 bodova.

Premda je Donna prvoj igračici svijeta Igi Świątek uspjela otrgnuti set, Poljakinja je pobjedom 6-3, 3-6, 6-0 stigla do osme titule sezone i omjera 64-8, s kojim će otići na WTA Finale u Fort Worth. Osim trofeja, 21-godišnjakinji je pripala i daska za surfanje, što je na Twitteru nazvala "najboljim trofejom ikad".

U istom postu Świątek je objavila i ispriku. Dio navijača prozvao ju je jer je na poenu pri Donninom vodstvu od 3-2 u drugom setu kod izlaska na mrežu pretjerano mahala rukama, što je našu tenisaču moglo dekoncentrirati. Vekić se nije dala omesti i osvojila je poen pasingom, no osvajačica San Diega osjetila je potrebu raščistiti situaciju.

"Oprosti što sam mahala rukama na mreži", napisala je.

Świątek je, inače, prva tenisačica nakon Serene Williams (2013.) koja je u jednoj sezoni igrala devet finala. Jedini finale izgubila je u Ostravi, gdje je od nje bila bolja Čehinja Krejčíková.

Linker
27. travanj 2024 06:51