Andrey Rublev
 KOEN SUYK Afp
NOVA TITULA I SCHWARTZMANU

Prvi naslov za novu nadu svjetskog tenisa, Rubljov nastavio sjajan pobjednički niz i pokorio Rotterdam

Tauson je do danas bila 139. igračica svijeta, a već u prvom velikom finalu uzela je i prvu titulu
Piše: D. BurazinObjavljeno: 07. ožujak 2021. 18:02

Andrej Rubljov je pobjednik Rotterdama, to mu je četvrti naslov u nizu na turnirima iz kategorije 500. Osmi tenisač svijeta je u finalu bio bolji od kvalifikanta Martona Fucsovicsa sa 7:6(4), 6:4 za osmu titulu iz deset finala.

Serija Rubljova na „500“ je krenula u rujnu prošle godine u Hamburgu (zemlja), nastavila se u dvoranama Sankt Peterburga i Beča. Više pobjeda u nizu od njega na tim turnirima imaju samo Andy Murray (21) i Roger Federer (28).


Tauson pobjednica u Lyonu

Clara Tauson, 18-godišnja Dankinja, koju se smatra nasljednicom Caroline Wozniacki, osvojila je turnir u Lyonu. U dvoboju dvije kvalifikantice ona je nadigrala Viktoriju Golubic iz Švicarske sa 6:4, 6:1.

Tauson je u turnir ušla sa 130. mjesta na rang-listi, a u sedam mečeva nije izgubila niti jedan set. Najveći skalp je skinula u 1. kolu glavnog turnira kad je eliminirala 1. nositeljicu Jekaterinu Aleksandrovu sa 6:3, 6:4.


ATP Buenos Aires: Naslov Schwartzmanu

Prvi nositelj ATP turnira tenisača u Buenos Airesu, Argentinac Diego Schwartzman osvojio je naslov svladavši u finalu sunarodnjaka Francisca Cerundola sa 6-1, 6-2.

Za 28-godišnjeg Schwartzmana ovo je četvrti ATP naslov u karijeri u 11. finalu, dok 22-godišnji Cerundolo nije uspio ponoviti pothvat svog tri godine mlađeg brata Juana Manuela koji je prošloga tjedna osvojio naslov u Cordobi.

Linker
18. travanj 2024 16:48