Daria Kasatkina

 - Afp
JEDVA SE IGRALO

Publika razočarana: U dva polufinala WTA 500 turnira u Ningbau zbog predaja odigrana svega dva seta

Kasatkina je tako došla do šestog finala u ovoj godini, a ukupno 19. u karijeri.
Piše: HinaObjavljeno: 19. listopad 2024. 17:19

Ljubitelji tenisa nisu u subotnjim polufinalnim dvobojima WTA 500 turnira u kineskom Ningbau vidjeli puno igre, jer su odigrana svega dva seta, što zbog kiše, što zbog ozljeda tenisačica, a u nedjeljnom finalu će se za naslov boriti dvije Ruskinje, Daria Kasatkina (WTA - 11.) i Mira Andrejeva (WTA - 19.).

Kiša je umnogome otežala izvođenje subotnjeg programa, ali su onda zdravstveni problemi tenisačica omogućili odigravanje oba polufinalna dvoboja. Prve su na terenu bile Kasatkina i Španjolka Paula Badosa (WTA - 14.), a nakon što je Ruskinja osvojila prvi set sa 6:4, španjolska tenisačica je zbog vrtoglavice predala meč.

Kasatkina je tako došla do šestog finala u ovoj godini (svih šest na WTA 500 turnirima), a ukupno 19. u karijeri. Njena suparnica, 17-godišnja Mira Andrejeva, igrat će u svom drugom finalu u karijeri i drugom ove godine u kojoj ima naslov iz Iasija.

Andrejeva je do finala stigla tako što joj je Čehinja Karolina Muchova predala polufinalni dvoboj kad je ruska tenisačica osvojila prvi set sa 6:2 i povela 1:0 u drugom.


Daria Kasatkina (5) - Paula Badosa (Špa/8) 6:4, predaja

Mira Andrejeva - Karolina Muchova (Češ) 6:2, 1:0, predaja

Linker
19. listopad 2024 17:19