Nuno Borges

 BJORN LARSSON ROSVALL Afp
‘KRALJ ZEMLJE‘ BEZ TITULE

Rafa Nadal poražen u finalu, Portugalci slave svoju ‘najveću pobjedu u povijesti tenisa‘!

‘Ovo je jedan od najvažnijih trenutaka za naš sport‘
Piše: SNObjavljeno: 21. srpanj 2024. 15:59

Rafael Nadal nije uspio osvojiti ATP 250 turnir u Bastadu, boljim se u finalu pokazao Portugalac Nuno Borges, koji slavi 6:3, 6:2 pobjedu u sat i 27 vremena igre.

Nakon što je španjolski ‘Kralj zemlje‘ izbacio Duju Ajdukovića u polufinalu švedskog turnira pobjedom 4:6, 6:3, 6:4, portugalski reket, 51. na ATP ljestvici, pokazao se prezahtjevnim protivnikom. Nadal je lošije krenuo u meč i "poklonio" Borgesu break već prvi svom prvom servis-gemu, no odmah se uspio vratiti, da bi uslijedio po još jedan break sa svake strane, a Borges je prelomio za 4:2 i mirno priveo prvi set kraju.

U drugom setu Borges je oduzeo Nadalov servis za 3:2, a onda i za 5:2, te zaključio pobjedu za svoju prvi titulu karijere na ATP turnirima. S druge strane, Nadal se prikazao u dobrom svijetlu nakon ozljede i nada se da će uhvatiti formu uoči Olimpijskih igara, ali od titule neće biti ništa. Za to vrijeme, portugalski novinari pišu o "najvećoj pobjedi u povijesti portugalskog tenisa i jednom od najbitnijih trenutaka za njihov sport".

Borges je na putu do finala svladao Pellegrina, Rochu, Skatova i Tirantea, a pritom je izgubio samo jedan set.

Linker
05. rujan 2024 18:48