ADAM IHSE/TT Afp
ČETIRI MINUTE DO REKORDA

Rafa Nadal u 39. godini odigrao nevjerojatan, povijesni meč i izborio okršaj s hrvatskom senzacijom

Duje Ajduković je sa 6:2, 4:6, 6:4 pobijedio Brazilca Thiaga Monteira i izborio polufinale
Piše: HinaObjavljeno: 19. srpanj 2024. 17:36

Hrvatski tenisač Duje Ajduković plasirao se u polufinale ATP turnira u švedskom Baastadu, pobijedivši iskusnog Brazilca Thiaga Monteira sa 6:2, 4:6, 6:4 nakon dva sata i osam minuta igre.

Za 23-godišnjeg Ajdukovića ovo je najveći uspjeh u karijeri, prije turnira u Baastadu nikada nije igrao niti u četvrtfinalu nekog ATP turnira, a sada je stigao u polufinale u kojem će mu suparnik biti legendarni Španjolac Rafael Nadal koji je, uz dosta muke, sa 6:7(2:7), 7:5, 7:5 pobijedio Argentinca Mariana Navonea.

Ajduković je odlično odigrao prvi set, tri je puta oduzimao servis suparniku te za 34 minute riješio tu dionicu u svoju korist sa 6:2.

image

Duje Ajduković vs Thiago Monteiro

SOFASCORE

U drugom setu Monteiro je krenuo bolje, poveo s 2:0, Ajduković je vratio break zaostatka, ali je prilikom servisa za ostanak u setu na set-loptu suparnika poslao jedan bekhend u aut pa je o pobjedniku odlučivao treći set.

Kao i na početku dvoboja, Ajduković je odmah u prvoj igri seta napravio break, a ovaj ga je put uspio i održati. Jedinu opasnost Monteiro je stvorio u osmoj igri kada je imao tri prilike za oduzimanje servisa Splićaninu, ali Ajduković je svaki put odigrao izvrstan poen. Kod servisa za meč je bio besprijekoran.

image

Duje Ajduković

Božidar Vukičević/Cropix

Plasmanom u polufinale Baastada Ajduković je izborio i izravni plasman u glavni ždrijeb turnira u Umagu koji počinje u nedjelju kao posebna iznimka te se tako pridružio Luki Mikrutu, Mateju Dodigu i Miliju Poljičku kao četvrti hrvatski predstavnik na Croatia Openu.

Uz Ajdukovića, priča dana je i legendarni Nadal koji je odigrao nevjerojatan meč protiv Navonea. Meč je trajao tri sata i 59 minuta što ga čini drugim najduljim mečem na tri seta u povijesti ATP Toura.

Ispred njega je ostao meč Nadala i Novaka Đokovića iz polufinala Madrida 2009. Taj meč je trajao četiri sata i tri minute što znači da je današnji meč samo četiri minute bio udaljen od apsolutnog rekorda.

Linker
31. kolovoz 2024 15:39