ADAM IHSE/TT Afp
PAO JE I NORRIE

Rafael Nadal nakon zvučne pobjede: ‘Znao sam da dobro igram, ovakve jake mečeve nisam dugo igrao‘

‘Uglavnom, zadovoljan sam, forhend i servis su me dobro služili, bekhend bi mogao biti i bolji‘
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 18. srpanj 2024. 18:52

Rafael Nadal (ATP 261) u svom prvom turniru nakon Roland Garrosa, a posljednjem prije nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu (počinje 27. srpnja) stigao je do četvrtfinala.

U Bastadu je, nakon što je na startu igrao s Leom Borgom, sinom još jedne legende, Björna Borga, u 2. kolu svladao Britanca Camerona Norrieja (ATP 42) sa 6:4, 6:4. U posljednje dvije sezone ozljedama izranjavani Španjolac nije igrao puno turnira u 2024., ovo mu je tek osmi, ali je i tek treći puta uspio povezati dvije pobjede u istom gradu. Jednom je to bilo u Brisbaneu u siječnju (gdje je onda izgubio četvrtfinale od Thompsona), a u Madridu (Masters 1000) je u travnju nanizao i tri pobjede prije poraza u osmini finala (Lehečka). Sve ostalo je gubio ranije, uključujući i 1. kolo Roland Garrosa (Zverev) u, vrlo vjerojatno, njegovom posljednjem dolasku na Grand Slam koji je osvajao 14 puta.

image
ADAM IHSE/TT Afp

Na turniru u Bastadu igrao je u tri navrata početkom svoje karijere, posljednji put 2005., kada ga je i jedini put osvojio. Sada, eto, tu traži pobjede za dizanje samopouzdanja uoči Igara u Parizu...

I djeluje sasvim dobro, barem u meču kontra Norrieja, koji ga je inače dobio na startu sezone na United Cupu.

- Htio bih biti malo agresivniji i držati više suparnika pod pritiskom, ali to je vjerojatno stvar procesa prilagodbe na jake natjecateljske mečeve, kakve dugo nisam igrao - rekao je Nadal, koji je meč okončao s pet uzastopno osvojenih gemova, od 1:4, do 6:4 u drugom setu.

- Osjećao sam na početku meča da je Norrie bio malo bolji, lakše je osvajao gemova na servisu, ja sam se više mučio, ali ipak sam ja napravio break. U drugom setu sam ja imao više šansi, bio više u kontroli, ali sada je on napravio break. No, znao sam da dobro igram i da trebam samo nastaviti igrati kao do tad. Uglavnom, zadovoljan sam, forhend i servis su me dobro služili, bekhend bi mogao biti i bolji.

Slijedi mu sada Argentinac Navone (ATP 36), prije mogućeg dvoboja s našim Dujem Ajdukovićem.

- Navone igra jako dobro ove godine, puno pobjeda ima, posebno na zemlji, a ako si u četvrtfinalu jakog i turnira s bogatom tradicijom kao što je Bastad, to nije mala stvar, znači da dobro igraš. Nadam se da ću igrati dobar tenis i dati si šansu za pobjedu - podvukao je španjolski veteran.

Linker
14. kolovoz 2024 12:00