JOSEP LAGO Afp
ATP TURNIRI

Rafael Nadal sa 11/11 na Tsitsipasa u finalu Barcelone, braća Sabanov osvojila naslov u Beogradu

Španjolac nikad nije izgubio u završnom meču u Kataloniji, ali s druge strane prijeti Tsitsipas
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 24. travanj 2021. 18:31

Rafael Nadal je odigrao najbolji meč na zemlji ove godine, sa 6:3, 6:2 svladao Pabla Carrena Bustu za svoje 12. finale u Barceloni i 124. uopće.

Španjolac nikad nije izgubio u završnom meču u Kataloniji, ali s druge strane će prijetiti Stefanos Tsitsipas. Grk je u sjajnoj formi, pobjednik Monte Carla dobio je deveti meč zaredom sa 6:3, 6:3 protiv Jannika Sinnera, a u tom nizu je bez izgubljenog seta.

Braća blizanci Ivan i Matej Sabanov kompletirali su najbolji tjedan u karijeri osvajanjem ATP turnira u Beogradu, 28-godišnji Osječani su dobili pozivnicu za tek četvrti nastup na ATP Touru, a okončali su ga s četiri pobjede bez izgubljenog seta. Do sada su imali samo jednu pobjedu, ali u Teniskom centru Novak Đoković sve se za blizance preokrenulo naglavačke.

U finalu su Ivan i Matej nadigrali Ariela Behara iz Urugavaja i Gonzala Escobara iz Ekvadora sa 6:3, 7:6 (5), pritom u drugom setu nije nedostajalo dramatičnih nota. Sabanovi su, naime, napravili break za 6:5, ali su propustili dvije meč-lopte i morali su u tie-break na popravni ispit. U tie-breaku je izgledalo da im tonu lađe, Behar i Escobar su poveli s 5:2 uz dva servisa, no uslijedila je furiozna završnica Osječana, koji su s pet poena u nizu postali 13. i 14. hrvatski tenisači s titulom u igri parova u Open eri.

Braća Sabanov su sada upisali svoja imena uz Matu Pavića, Ivana Dodiga, Nikolu Mektića, Gorana Ivaniševića, Željka Franulovića, Nikolu Pilića, Franka Škugora, Marija Ančića, Marina Draganju, Ivu Karlovića, Sašu Hiršzona i Gorana Prpića. Ivan i Matej su hrvatska verzija najčuvenijih teniskih blizanaca, ujedno najtrofejnijeg para u povijesti, Boba i Mikea Bryana. Zanimljivo je da su u rujnu prošle godine Sabanovi trenirali s Mikeom u Slovačkoj. Njegova supruga je Slovakinja.

Linker
26. travanj 2024 00:28