Nikola Mektić i Mate Pavić

 Beautiful Sports/Meurer/Imago Sportfotodienst/Profimedia
SUPERPAR NA RASTANKU

Razilaze se Mektić i Pavić? Pojavila se informacija koja sugerira kraj najboljeg hrvatskog para

Teniski krugovi šuškaju da je razlaz olimpijskih pobjednika neminovan već neko vrijeme
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 13. srpanj 2023. 13:59

Jesu li Nikola Mektić i Mate Pavić u Wimbledonu odigrali posljednji zajednički meč? Najbolji hrvatski teniski par u povijesti, olimpijski pobjednici iz Tokija i osvajači Wimbledona iz 2021., koji su na vrhuncu moći bili nepobjedivi na Touru, odlučili su, čini se, krenuti svatko svojim putem.

Više informacija o mečevima Mektića i Pavića možete pogledati OVDJE.

Iz teniskih krugova doznajemo da je razlaz dogovoren još prije Wimbledona - ima tome više od mjesec dana - a lista prijava za ATP-jevu "petstoticu" u Hamburgu dodatno je podgrijala spekulacije. Obojica su, naime, prijavili turnir u Njemačkoj, ali s različitim partnerima. Pavić će u Hamburgu zaigrati s Ivanom Dodigom, dok je Mektićev prijavljeni suigrač Nizozemac Robin Haase.

Budući da Nikola i Mate drže 16. mjesto u ATP-jevoj utrci parova, nema logike da ne nastave skupljati bodove za odlazak na završni Masters u Torinu, osim ako se ne radi o trajnom prekidu suradnje. U teoriji bi ih, primjerice, osvajanje Hamburga približilo Top 10 društvu, što su bodovi koje je teško nadoknaditi na ostalim turnirima.

Potvrdu informacije potražili smo kod Mektića, koji se zasad ne oglašava, ali je u izjavi za Sportklub nakon ispadanja s Wimbledona bio znakovito neodređen.

- Ne znam, ne znam, vidjet ćemo... Naravno, Amerika sigurno, možda Hamburg. Sigurno ćemo se odmoriti tjedan dana pa ćemo vidjeti što ćemo - rekao je.

Zagrepčanin i Splićanin u Wimbledonu su poraženi u osmini finala od Urugvajca Behara i Čeha Pavláseka, što im je bio 14. poraz ove sezone (uz 18 pobjeda). Nakon trijumfa u Stuttgartu i Eastbourneu činilo se da opet idu uzlaznom putanjom, ali odluka je očito pala nakon početnog dijela sezone u kojem se nisu proslavili. Poslije Aucklanda, gdje su uzeli titulu, na 12 turnira ostvarili su omjer 6-12 te samo jednom dogurali do polufinala.

U dvije i pol godine suradnje, Mektić i Pavić ispisali su neke od najvećih uspjeha hrvatskog tenisa. Osim trijumfa u Wimbledonu i na Olimpijskim igrama, osvojili su još 15 naslova, od čega četiri na Masters 1000 turnirima (Miami, Monte Carlo i dva puta Rim). Pojedinačno su "stolovali" na broju jedan ATP ljestvice, a bili su i najbolji par 2021.

Linker
20. svibanj 2024 19:54