JULIO CESAR AGUILAR/Afp
ŠANSA ZA TOP 10

Reakcije na Donnin trijumf: ‘Zamalo je prekinula karijeru, a sad je prijetnja na Touru. Kakva inspiracija‘

Samo dvije tenisačice na WTA Touru ove sezone imaju više pobjeda od Osječanke
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 06. ožujak 2023. 09:21

Koliko se toga promijeni u godinu dana kad možeš hodati bez boli. Tim je riječima Donna Vekić uoči finala turnira u Monterreyu komentirala činjenicu da prošle sezone u ovo vrijeme nije bila ni među 100 najboljih igračica svijeta.

U ponedjeljak ujutro, nakon što je svladala Caroline Garciju i osvojila četvrti naslov karijere, Osječanka je osvanula na 23. mjestu, samo četiri stepenice ispod svojeg najboljeg plasmana. Sezona se tek zahuktava, ali Donna je trijumfom u Meksiku već istaknula kandidaturu za jednu od ljepših priča WTA Toura u 2023., o čemu svjedoče izvještaji i reakcije na društvenim mrežama.

Reuters je u svojem tekstu podsjetio da je 26-godišnjakinja nakon operacije koljena prije dvije godine ozbiljno razmišljala o kraju karijere.

"Zbog sumnji u svoje fizičko stanje, Donna Vekić zamalo se ostavila tenisa, no sada je izvela nevjerojatan povratak i uzela prvu titulu nakon 2021. Nakon Australian Opena 2021. otišla je pod nož, a nedavno je ispričala da vodi stalnu borbu kako bi se vratila na staru razinu", piše jedna od najvećih svjetskih novinskih agencija.

image
JULIO CESAR AGUILAR/Afp

The Tennis Letter na Twitteru je istaknuo činjenicu da Donna ove sezone ima omjer 14-2 (Benčić i Garcia jedine imaju više pobjeda u 2023., po 15 obje) te također podsjetio na kalvariju koju je prošla.

"Od zdravstvenih poteškoća i razmišljanja o odustajanju od tenisa do jedne od najvećih prijetnji na Touru. Draga Donna, ti si prava inspiracija."

Opta je podsjetila da je u tri od četiri finala koja je osvojila, morala otići do sedam gemova u odlučujućem setu. Ostali komentatori pišu da je "nesumnjivo u formi karijere", da bi uz ovakvo samopouzdanje mogla biti "nevjerojatna na travi", kao i da joj mali broj bodova za branjenje otvara ozbiljnu šansu da do ljeta uđe među 10 najboljih na svijetu.

Zahvaljujući četvrtoj tituli, Vekić se meksičkim trijumfom odvojila od Mirjane Lučić-Baroni te je sada na vječnoj ljestvici hrvatskih osvajačica WTA turnira usamljena na drugom mjestu. Prva je Iva Majoli, koja ima dvostruko više naslova od Donne.

image
JULIO CESAR AGUILAR/Afp

image
JULIO CESAR AGUILAR/Afp

image
JULIO CESAR AGUILAR/Afp

image
JULIO CESAR AGUILAR/Afp



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

"Leko je kiksao s uvrštavanjem tog igrača u prvu momčad, a ovo što Awaziem radi nikad nisam vidio". Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao greške koje je Hajdukova obrana radila na utakmici protiv Lokomotive. Zbog čega su Lokosi održali nogometnu lekciju Splićanima? Kako je Perković osvojio bod u debiju na klupi Osijeka? Može li Rijeka do Europe? Kako objasniti potez Ante Ercega? Odgovore na ta i druga pitanja pronađite u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘:

Linker
27. travanj 2024 00:28