Jelena Ribakina

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
MASTERS U MADRIDU

Ribakina spasila dvije meč-lopte i 2-5 u trećem setu te nakon tri sata velike borbe izborila polufinale

U utorak su međusobni polufinalni meč osigurale najbolja svjetska tenisačica Iga Šwiatek i Madison Keys
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. svibanj 2024. 17:45

Nakon borbe koja je trajala skoro tri seta kazahstanska tenisačica Jelena Ribakina se plasirala u polufinale zemljanog WTA Masters 1000 turnira u Madridu, s 4-6, 7-6(4), 7-5 je nadigrala sunarodnjakinju Juliju Putincevu.

Na pladnju je veliku pobjedu imala 29-godišnja Putinceva, inače 50. igračica na WTA ljestvici. Cijeli meč je protiv ugledne sunarodnjakinje, četvrte na svijetu, odigrala sjajno. Sve do vodstva 5-2 u trećem setu kada se zaustavila.

Kod 5-2 je Putinceva imala dvije vezane meč-lopte na servis pet godina mlađe suparnice. Obje je propustila i u tom trenutku nestala s terena. Ribakina je 2-5 u trećem setu pretvorila u svoju pobjedu 7-5 te se plasirala u polufinale. Tamo će igrati protiv pobjednice meča u kojem se kasnije tijekom srijede sastaju Bjeloruskinja Arina Sabaljenka i Ruskinja Mira Andrejeva.

U utorak su međusobni polufinalni meč u Madridu osigurale najbolja svjetska tenisačica Poljakinja Iga Šwiatek i Amerikanka Madison Keys.

Drugi nositelj Španjolac Carlos Alcaraz igrao je tri seta protiv Rusa Andreja Rubljova, prvi je ne znam tko dobio... Pa ćemo već nešto dodati i o ovom meču, kakav god bio i kako god zabvršio.

WTA Madrid, četvrtinale: Jelena Ribakina (Kaz/4) - Julia Putinceva (Kaz) 4-6, 7-6(4), 7-5.

ATP Madrid, četvrtfinale: Carlos Alcaraz (Špa/2) - Andrej Rubljev (Rus/7) 6-4, x-x, x-x. (h)

Linker
01. svibanj 2024 17:46