ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
PRIPREMA ZA WIMBLEDON

Roger Federer teško do pobjede na startu Hallea: ‘Nisam igrao na travi dvije godine, uzbuđen sam‘

Švicarac Roger Federer izjavio je da je uzbuđen što nakon dvije godine ponovno igra na travi
Piše: HinaObjavljeno: 15. lipanj 2021. 17:12

U ponedjeljak je u 1. kolu turnira na travi u njemačkom Halleu svladao 90. igrača svijeta Bjelorusa Ilju Ivašku sa 7-6 (4), 7-5 u meču koji je trajao sat i 36 minuta.

U prvom setu Federer nije imao niti jednu priliku za break, ali njegov protivnik mogao mu je oduzeti servis kod vodstva 2-1, ali Švicarac, koji je u karijeri osvojio 20 Grand Slam turnira, izvukao se i potom uvjerljivo dobio tie-break, a potom i drugi set sa 7-5.

"Bilo je teških trenutaka u prvom setu, ali sam se izvukao i dobio tie-break. Kako je meč odmicao bio sam sve smireniji i sve bolje sam igrao. Čini mi se da sam dobro servirao, a to pokazuje i činjenica da nisam izgubio niti jedan servis", rekao je Federer, koji će u drugom kolu igrati protiv pobjednika susreta između Kanađanina Felixa Augera-Aliassimea i Poljaka Huberta Hurkacza.

"Uzbuđen sam što ponovno igram na travi. To mi je jako nedostajalo, jer nisam igrao turnir na travi dvije godine. Drago mi je što sam ponovno u Halleu, ovdje obožavam igrati", dodao je Federer, koji je osvojio deset puta turnir u njemačkom Halleu i koji mu je uvijek služio kao priprema za Wimbledon.

Federer, koji će u kolovozu navršiti 40 godina, nedavno je u Roland Garrosu prošao tri kola, a onda je bez borbe predao osminu finala Talijanu Berretiniju. Pravdajući svoje odustajanje kazao je "da nakon dvije operacije desnog koljena i jednogodišnje rehabilitacije mora slušati svoje tijelo, te da nije želio riskirati".

Linker
20. travanj 2024 12:21