Nadalu je svejedno kad se igra, bilo u svibnju, lipnju, rujnu, listopadu...
 STEPHANE ALLAMAN Dppi Via Afp
NOVA PROMJENA

Roland Garros opet neće biti u pravom terminu, a zbog toga bi mogao nastradati i veliki hrvatski turnir

Razlog pomicanja za jedan tjedan jest u ekspanziji broja zaraženih korona virusom u Francuskoj
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 08. travanj 2021. 13:59

Drugi Grand Slam turnir sezone, Roland Garros, drugu godinu zaredom neće se igrati u svom originalnom terminu, ali za razliku od 2020. kad je s kraja svibnja i početka lipnja pomaknut sve do kraja rujna i početka listopada, ovoga puta situacija je puno povoljnija. Umjesto od 23. svibnja do 6. lipnja igrat će se od 30. svibnja do 13. lipnja, sve u dogovoru s nadležnim teniskim institucijama.

Razlog pomicanja za jedan tjedan jest u ekspanziji broja zaraženih korona virusom u Francuskoj i striktnim mjerama, koje su poduzete u toj zemlji kako bi se pandemija obuzdala. Hoće li ovo uroditi plodom, tek će se vidjeti, ali u Francuskoj teniskoj federaciji vjeruju da hoće i da će u teniskom kompleksu biti i gledatelja. Pogotovo što od ove godine po prvi put planiraju i večernje mečeve od 21 sata.

Ovaj potez će, naravno, utjecati na raspored, jer će između Roland Garrosa i Wimbledona biti samo dva tjedna razmaka, a ugroženi su turniri na travi u Hertogenboschu (ATP i WTA), Stuttgartu (ATP) i Nottinghamu (WTA), kojima je datum početka 7. lipnja. Ti bi turniri mogli biti odgođeni ili otkazani, spominje se da bi u tom slučaju Roland Garros „pokrio“ njihove financijske gubitke.

Iz hrvatske perspektive bit će zanimljivo vidjeti što će biti s WTA 125 turnirom u Bolu, čiji je termin od 31. svibnja, odnosno drugog tjedna Roland Garrosa. Ako bi ostao u tom terminu, doslovno bi bio osakaćen, jer nitko iz prvih sto na rang-listi ne bi mogao sudjelovati.

Linker
01. svibanj 2024 23:53