Andrej Rubljov

 BRENNAN ASPLEN Getty Images Via Afp
RANO ISPADANJE

Rubljov šokiran u trećem kolu Miamija: Čeh svladao Rusa i upisao prvu ‘top 10‘ pobjedu u karijeri

Machač će igrati protiv pobjednika dvoboja između Murrayja i Etcheverryja
Piše: HinaObjavljeno: 23. ožujak 2024. 07:35

Češki tenisač Tomaš Machač (ATP - 60.) postao je prvi igrač koji se plasirao u 3. kolo ATP turnira Masters 1000 serije u Miamiju, a do najboljeg rezultata u karijeri na ovoj razini iznenađujuće je sa 6-4, 6-4 pobijedio šestog tenisača svijeta, Rusa Andreja Rubljova.

Rubljovu je ovo četvrti put u karijeri da je poražen već u prvom nastupu u Miamiju, gdje je 2021. bio polufinalist. Machaču je ovo tek četvrta pobjeda ukupno na turnirima Masters 1000 serije i debitantski nastup u glavnom ždrijebu Miami Opena, a do danas je u mečevima protiv Top 10 igrača imao učinak 0-6.

image

Tomaš Machač

AL BELLO Getty Images Via Afp

Po jedan ‘break‘ u svakom setu bio je dovoljan 23-godišnjem Čehu za pobjedu. U prvom setu, kad je servirao, nije bio suočen ni s jednom prijetnjom Rubljova. Rus je u drugom setu servis izgubio u trećem gemu i imao priliku za povratak, kad je Machač servirao za pobjedu. No, Čeh se spasio ‘winnerom‘, a dva poena poslije mogao je slaviti najveću pobjedu u karijeri.

Za plasman u osminu finala Machač će igrati protiv pobjednika dvoboja između Škota Andyja Murrayja i Argentinca Tomasa Martina Etcheverryja.

Raspored odigravanja mečeva je u petak u Miamiju značajno narušen zbog kiše. Umjesto u 11 sati po lokalnom vremenu, prvi mečevi su započeli tek šest sati poslije.

Linker
27. travanj 2024 20:40