KARIM SAHIB Afp
‘NADAMO SE DA ĆE USPJETI‘

Rus zaustavio Đokovića i ušao u odabrano društvo, Novak usred nove neizvjesnosti dobio jasnu poruku iz SAD-a

Rus Danil Medvedjev postao deveti igrač koji je pobijedio Novaka Đokovića pet ili više puta
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 04. ožujak 2023. 07:32

Rus Danil Medvedjev pobijedio je sinoć u polufinalu ATP turnira u Dubaiju (UAE) Srbina Novaka Đokovića sa 6:4, 6:4. Tako je Medvjedev postao deveti igrač koji je svladao Đokovića pet ili više puta.

Na popisu su još: Rafael Nadal (29 pobjeda), Roger Federer (23), Andy Murray (11), Stan Wawrinka (6), Jo-Wilfred Tsonga (6), Andy Roddick (5), David Ferrer (5), Dominic Thiem (5).

Inače, Đoković u međusobnim susretima protiv Medvjedeva vodi 9:5.

image

Novak Đoković i peti je put izgubio od Danila Medvjedeva

KARIM SAHIB Afp

Dok Medvedjev u finalu večeras (18.00) igra s Rusom Andrejem Rubljovim, Novak Đoković čeka kako će se rasplesti njegova peticija za ulazak u SAD gdje bi trebao igrati na dva Mastersa - Indian Wellsu i Miamiju. Za sada Đoković ne može ući jer nije cijepljen. Srpski tenisač dobio je podršku i US Opena.

"Novak Đoković je jedan od najvećih pobjednika koje je naš sport ikada vidio. USTA i US Open se nadaju da će njegova peticija uspjeti, te da će igrati u Indian Wellsu i Miamiju", osvanulo je na službenom Twitteru US Opena.

Na US Openu će Đoković igrati sigurno, jer SAD će do tada ukinuti odredbu o tome da samo cijepljeni strani državljani mogu ući u zemlju.

Linker
20. travanj 2024 15:40