KARIM JAAFAR/AFP/PROFIMEDIA Karim Jaafar/afp/profimedia
ATP DOHA

Ruski tenisač zaustavio 18-godišnjeg Čeha i osvojio šesti naslov u karijeri, tinejdžer zamalo do senzacije

Hačanov će zahvaljujući Dohi napredovati za dva mjesta te će u ponedjeljak biti 15. tenisač svijeta
Piše: HinaObjavljeno: 24. veljača 2024. 19:14

Ruski tenisač Karen Hačanov (ATP - 17.) po šesti put u karijeri došao je do pobjedničkog trofeja na ATP Touru svladavši u subotnjem finalu ATP 250 turnira u Dohi 18-godišnjeg Čeha Jakuba Menšika sa 7-6 (12), 6-4.

Hačanovu je ovo bilo osmo finale u karijeri, a Menšiku prvo. U izjednačenom dvoboju češki tinejdžer je bio vrlo blizu osvajanju prvog seta, jer je vodio 5-2 u ‘tie-breaku‘ te imao četiri set-lopte. No, sve četiri su bile na servis Hačanova pa je 27-godišnjem Rusu bilo nešto lakše spriječiti suparnika da dođe do značajne prednosti. Tek nakon 26 odigranih poena u odlučujućem gemu Hačanov je uspio realizirati svoju četvrtu set-loptu.

‘Break‘ u prvom gemu drugog seta bio je ključan za konačan ishod, jer Hačanov nije dao priliku Menšiku za povratak. Kad je u desetom gemu servirao za pobjedu, štićenik bivšeg hrvatskog Davis Cup izbornika Vedrana Martića ostavio je mladog Čeha bez poena.

Hačanov će zahvaljujući bodovima osvojenim u Dohi napredovati za dva mjesta te će u ponedjeljak biti 15. tenisač svijeta. Prvo finale u karijeri donijelo je Menšiku skok od 29 mjesta te će 18-godišnji Čeh u ponedjeljak po prvi put u karijeri biti među 100 najboljih na svijetu, a nalazit će se na 87. poziciji.

Linker
20. travanj 2024 21:31