TIZIANA FABI Afp
POTPUNI PROMAŠAJ

‘Sad ste stvarno probili dno!‘ Veliki gaf razbjesnio susjede, Đokovićevu konkurentu unaprijed upisana pobjeda

Ovaj meč zadobio je i medijsku pažnju zbog jednog gafa koji se pojavio na službenoj stranici ATP-a
Piše: SNObjavljeno: 13. studeni 2023. 16:46

Meč prvog kola Završnog Masters turnira između Carlosa Alcaraza i Alexandera Zvereva izazvao je i jednu kontroverzu. Njemački tenisač preokretom je svladao Španjolca 6:7, 6:3, 6:4 i najavio zanimljive dane na velikom okršaju u Torinu.

Osim toga što je to bio sraz između nekih od najvećih imena svjetskog tenisa, ovaj meč zadobio je i medijsku pažnju zbog gafa koji se pojavio na službenoj stranici ATP-a, nekoliko sati prije samog početka meča.

image

Carlos Alcaraz

LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/ddp Usa/profimedia

Naime, prema službenoj stranici, u međusobnom omjeru dvojice igrača već je zapisana pobjeda Carlosu Alcarazu, pa je tako pisalo kako Španjolac ima 4:3 vodstvo u međusobnim susretima protiv Zvereva, dok je njihov međusobni omjer zapravo 3:3. Pripisana pobjeda je zabilježena, jedino je nedostajao podatak u koliko je setova i kojim rezultatom Alcaraz pobijedio Zvereva. Naravno, na kraju je sve završilo potpuno drugačije.

Pogreška je u međuvremenu ispravljena, ali treba naglasiti kako je pogrešan podatak neometano stajao čak nekoliko sati, te izazvao negativne reakcije u Srbiji. Pojedinim srpskim medijima nikako se nije svidjelo što je pobjeda unaprijed upisana najvećem konkurentu Novaka Đokovića, a situaciju su prokomentirali reakcijama tipa ‘sada ste stvarno probili dno‘...

Inače, Novak Đoković svoj prvi meč na ATP FInalu igra u utorak od 21 sat protiv Talijana Jannika Sinnera.

image

alcaraz pobjeda

SCREENSHOT Screenshot

Linker
04. svibanj 2024 22:43