Mate Pavić i Nikola Mektić drugu će godinu zaredom igrati na ATP Finalu

 Marco Alpozzi/LaPresse/Profimedia
UVERTIRA ZA DAVIS CUP

Sada je službeno: hrvatski tandem putuje na završnicu, Pavić lovi jedini trofej koji mu nedostaje

Kao četvrti par Race ljestvice, Nikola Mektić i Mate Pavić potvrdili su vizu za Torino
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 13. listopad 2022. 10:50

Nikola Mektić i Mate Pavić i službeno su osigurali nastup na ATP Finalu, završnom turniru osam najboljih parova svijeta koji će se od 13. do 20. studenoga održati u Torinu.

Nakon naslova u Astani, potvrda vize za završnicu bila je za olimpijske prvake samo formalnost, a postala je službena plasmanom u četvrtfinale Firence. Tamo su sa 6-4, 6-2 svladali Austrijance Erlera i Miedlera i sada ih čeka domaći par Sonego/Vavassori.

Premda je sezonu otvorio neuvjerljivo, s tri rana ispadanja na prva tri turnira, hrvatski tandem opet je potvrdio da i dalje pripadaju eliti. Nisu, doduše, uzeli Grand Slam, ali imaju pet titula, od toga jedan Masters (Rim) i dvije 500-ice (Queen‘s, Astana), a na Race ljestvici drže četvrto mjesto. Pojedinačno, Pavić je trenutačno sedmi, a Mektić deveti igrač svijeta u parovima. Njihov omjer pobjeda i poraza u 2022. iznosi 46-17.

Prošle su godine u Torino stigli kao najveći favoriti za naslov, ali nakon prolaska skupine, u polufinalu su poraženi od američko-britanskog tandema Ram/Salisbury. Trofej s ATP Finala jedini je veći izostanak u bogatoj kolekciji Mate Pavića. Mektić ga je 2020. osvojio u tandemu s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom i još uvijek je jedini hrvatski tenisač s naslovom na završnici, uključujući i singl i parove.

Torino bi im trebao poslužiti kao idealno zagrijavanje za Davis Cup okršaj sa Španjolcima u Málagi, ali i za novu sezonu u kojoj će glavni cilj biti lov na Grand Slam trofej.

Linker
19. travanj 2024 23:15