Brandon Nakashima i Jiri Lehecka, lanjski finalisti

 MIGUEL MEDINA Afp
DONEŠENA JE ODLUKA

Saudijci ‘preuzimaju‘ i tenis: Natjecanje najvećih talenata sljedeće 4 godine održavat će se upravo tamo

Do sad se završno finale NextGen turnira odigravalo u Milanu, ali od ove godine i to se mijenja
Piše: HINAObjavljeno: 24. kolovoz 2023. 16:01

Završno finale teniskog turnira NextGen, koje okuplja nabolje igrače do 21 godine, igrat će se u Jeddahu od 2023. do 2027., dok ATP prvi put odlazi u Saudijsku Arabiju, objavio je ATP Tour.

Turnir, koji se igra u Milanu otkako je započeo 2017. godine, također će imati povećan nagradni fond na rekordnih 2 milijuna dolara, u odnosu na 1.4 milijuna dolara prošle godine.

ATP je u ožujku pokrenuo postupak nadmetanja za procjenu gradova domaćina u nekoliko regija.

"Naše čestitke idu Jeddahu i Saudijskom teniskom savezu. Radujemo se što ćemo zajedno graditi na nevjerojatnom uspjehu događaja", rekao je predsjednik ATP Toura Andrea Gaudenzi.

Gaudenzi je ranije ove godine rekao da je također bilo pozitivnih razgovora s Javnim investicijskim fondom Saudijske Arabije (PIF). Iako su druge zemlje Zaljeva poput Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata bile domaćini ATP turnira u prošlosti, Saudijska Arabija je imala samo Diriyah Tennis Cup - egzibicijski turnir.

Saudijska Arabija je posljednjih godina upumpala goleme količine novca u sportove poput golfa i nogometa, ali kritičari su optužili zemlju da koristi PIF za "pranje sporta" usprkos teškim kritikama stanja ljudskih prava u zemlji.

Linker
01. svibanj 2024 16:06