PAUL CROCK Afp
TENISKA ‘BOMBA‘

Senzacija na pomolu, Novak Đoković se odlučio za totalni zaokret: Evo tko bi mogao na klupu umjesto Ivaniševića

Dva imena su istaknuta, a među kandidatkinjama je i majka Andyja Murrayja
Piše: SNObjavljeno: 30. ožujak 2024. 14:31

Tko će naslijediti Gorana Ivaniševića na mjestu trenera Novaka Đokovića pitanje je koje ovih dana muči sportsku javnost u Srbiji.

Štoviše, osvajač 24 Grand Slamova uopće nije odlučio želi li imati trenera u nastavku karijere. Međutim, Srbi ističu dva imena, ma koliko god na prvu ruku zvuče nerealno. Naime, riječ je o dvije žene - Amelie Mauresmo i Conchiti Martinez.

"Imale su dosta iskustva u radu s tenisačima, pa ih mnogi vide kao idealne i na mjestu Đokovićevog trenera. Prije svega zbog poljuljanog odnosa koji je Novak imao na terenu s Goranom i ogromne nervoza koja se tada pojavljivala.

Kada bi u kutu bila Amelie ili Conchita to bi donijelo potpuno drugačiji odnos na relaciji trener - igrač. U ovoj fazi karijere svjetskom broju jedan potreban je mir i strpljenje, a ne izljevi bijesa i nervoza", piše Kurir.

Amelie Mauresmo surađivala je s Andyjem Murrayom, Lucasom Pouilleom, vodila je francusku Davis Cup momčad, a trenutno je direktorica Roland Garrosa.

image

Amelie Mauresmo

LAURENTVU/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Španjolka Conchita Martinez također je vodila mušku reprezentaciju svoje države, a prije nekoliko godina dobila je priznanje WTA Toura za najbolju trenericu godine. Srbi ističu da ne bismo trebali zaboraviti niti Judy Murray, majku nekadašnjeg Novakovog rivala, koja slovi za veliko ime među damama koje se bave trenerskim poslom te da je ona svakako jedna od opcija.

Premda na prvu zvuči nerealno ili u najbolju ruku malo vjerojatno, svakako nije nemoguće. I ne bi bio prvi put da Đoković ima ženskog trenera!

Njega je, naime, na početku karijere trenirala pokojna Jelena Genčić, koja je prije njega vodila i Ivu Majoli, Moniku Seleš, ali i sad već bivšeg Đokovićevog trenera, Gorana Ivaniševića.

image
VEEREN/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Linker
30. ožujak 2024 14:32